2011-06-20 ? 22:00:09

En helg i perfektion

Lördagen bestod utav lite fiskeshopping. Sedan blev det storinventering i fiskelådan för att se vad som behövdes inför den stundande sommarfiskesäsongen. Köpte två nya 30 grams flöten och jag fick en vacker persikofärgad dubbelkrok fluga som jag tror kommer att bli en hit! Lördagen bjöd även på lite flugfiske övning på gräsmattan. Man måste öva om man ska bli duktig med flugspöt.
På söndag blev det en dagstripp 36 mil tur och retur till stugan i Parkalompolo. Träffade syster där och hon hade åkergräsklipparn med på släpet från Finland. Så gräsmattan fick sig en finputsning och otroligt vad smidigt och snabbt det går med rätt saker. Jag passade även på att lämna skotern till parkalompolo för sommarförvaring. För nog var det sommar där fast vädret var lite ostadigt. Under hustaket hade en familj på tre ladusvalor gjort bo och turades om att vakta äggen. Hur somrigt är det inte. En riktig regnbågsfamilj! Sedan blev det grillning under regnets uppehåll. Vi grillade både kött, korv och majskolvar. Så gott!
Efter maten tog vi fyrhjuling till Ahvenjärvi för att provfiska lite. Det blev ingen fisk men vi fick se årets första renkalv och det är lika lycklig stund varje år det händer! Det blev även ett snabbdopp  i sjön för vissa med bottennapp. Haha. =)
Innan vi tog fyrhjulingen tillbaka till byn passade jag och syster på att klaffsa runt på myren i gummistövlar och plockade lite ängsull. Tidigare plockade vi buketter av kattfot också. Rosa, gammelrosa och vita. Så underbart vackra att torka och använda som dekoration.
I byn åt vi blåbärspaj sedan var det dags att åka hem till Kiruna igen. Åt köttfärsbiffar som nattamat och tog en lång varm dusch för att tvätta bort mygg ur håret sedan sov man gott efter en god helg.
Bilder finns på min systers blogg narpi!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!