2011-11-27 ? 10:29:46

Ha en riktigt go advent!

Jag hinner inte riktigt med i dagarna som bara går och går i så rask takt. Men idag vill jag i alla fall önska alla läsare, min familj, vänner och alla ni andra en riktigt god och mysig advent!
2011-11-23 ? 20:06:55

IKEA förra helgen

Vi firade pappa på farsdag med frukost på IKEA!
Det var en bra start på dagens shopping. Fortfarande rika och förväntansfulla.
Det var jul på IKEA. Underbar jul!
Fotade massa inspirationsbilder på julpynt och andra goda idéer.
Som en lekhörna i köket för barnen.
Och en klocka med rolig funktion.
På ett hörn av IKEA ville jag stanna kvar och BO ett tag SÅ härligt var det! Men ut var vi ju i alla fall tvugna att gå. Lite mycket fattigare.
2011-11-23 ? 19:46:58

Modeller för en dag!

Förra helgen var jag, mamma och pappa i Hedenäset och satt modeller när syster gjorde sitt gesällprov. En heldag med styling, mys och massa inspiration!
Jag fick en underbar håruppsättning som jag aldrig ville ta ner igen. Glada puffar!
Såhär fint fick jag gå på IKEA i Haparanda/Tornio sedan. =D
Pappa fick också en ny häftig frisyr.
Och mamma klippte sig också så tjusigt.
Min syster!!
Inspiration...
och tidningsutklipp med syster!
Jag hittade en till med liknande frisyr som mig! =D
2011-11-21 ? 23:44:54

Livet på jorden


Just nu känner jag att jag behöver isiga vägar, frostiga fönster, varm andedräkt som blir till rök ute i kyla. Jag behöver sätta ner fötterna i stickade tossor, baka hemgjord limpa som är lite för kompakt, bre den med klumpvis med bregott och doppa den i mitt morgonthé. Sedan vill jag spana mot en färdigbäddad spjällsäng som inväntar sin ägare, känna doften av mitt nytvättade sänglinne och nyvaskade parkettgolv. Jag vill ställa min tomma thékopp på en kall diskbänk av plåt och fortsätta dagen med att sätta upp mitt hår som mest bara är i vägen. Dra på mina nya näbbskor i mörkt skinn och svarta läderremmar. Klä öronen med öronhängen med fjädrar. Bädda ner magen i en varm vinterjacka som täcker precis hela magen med råge. Öppna ytterdörren och dra in friska andetag av nyvinter. Känna mig som att jag är precis där som det är meningen att jag ska vara. När man bara är och man bara är den man är.
2011-11-21 ? 23:43:41

ommöblering i väntan på tillökning

Jag har kännt mig så duktig dessa dagar. Kartongerna som stod i tvättstugan har blivit genomgångna och åkt ut. Jag har tvättat all textil jag hade i huset. Dukar, mattor, gardiner osv. På bilden ligger ännu två dukar på tork. I övrigt är tvättstugans golv tomt nu.
Sovrummet blev ommöblerat för att anpassas bättre till spjällsängen och den kommande babyn.
Spjällsängen står redo och klar i sitt eget lilla hörn. Nära vår säng och med en liten speldosa i form av en måne som babyn fått ta över efter sin storasyster.
2011-11-21 ? 23:32:15

Kunde inte låta bli att julpynta lite lite

Köpte julkort som jag ramade in i IKEA ramar. Den ena föreställer västerbottensost och den andra påminner ju om mitt hus under vintertäcke.
Gratis julkort från posten fick bli julpynt i fönstret.
Nya julduken och en julstake som jag fått av mamma fick läggas på bästa plats i köket.
Julduk och julbonad.
Till och med kaninen fick lite färgglada juleljus vid reseburen.
2011-11-21 ? 23:19:21

En promenad runt byn

Som avslutades med en stekpaltlunch och blåbärssaft.
2011-11-21 ? 23:11:42

En vinterträdgård som blommar!

Som jag nämnde var min vy av Norrlångträsk lite förändrad. Ett nytt hus uppå backen att beskåda.
Violerna blommade lika flitigt nu som när jag var här senast i augusti.
Rosenbusken hade dött men återuppstått med ett nytt skott.
Jordgubbslandet som jag klippt ner och jämnat med jorden hade växt upp igen i små prydliga högar. Ja ni denna vinter är allt bra konstig. Var är min älskade snö??
2011-11-20 ? 09:34:35

Är i underbara nlt denna helg. Det är sig ...

Är i underbara nlt denna helg. Det är sig likt men ändå inte. Nya hus har kommit och andra har jämnats med marken. Små förändringar och förbättringar. Jag undrar om jag verkligen varit borta så länge. Det är i alla fall en vecka innan första advent och bygranen kom upp i dagarna. Första gången jag hinner se den. Men allt känns så konstigt i brist på kyla och snö. Violerna blommar i min rabatt, rosenbusken har skjutit nya skott och jordgubbslandet som jag trodde jag nattat för vintern har full växtlighet. Ingenting är som det ska. Men ända är allt sant. Jag griper tag i denna stund av lycka och njuter allt vad jag kan.

2011-11-20 ? 09:30:20

SMS-inlägg

20111119073 (MMS)

2011-11-09 ? 11:58:06

ICEHOTEL klipp

Detta tyckte jag var heltufft. Hittade TVÅ klipp på youtube när jag sökte på ICEHOTEL som Armin är med i! Kolla denna från cirka 3:19 Och i denna lite i bakgrunden från 3:45 och framåt. Min moviestar! Nästan som Ernst. ^^
2011-11-05 ? 07:31:04

Har lite egen morgonmys innan det är dags ...

imag0844_1320474 (MMS)

Har lite egen morgonmys innan det är dags att hoppa i kängorna och ta sig till jobbet. Ljusen är tända i den nya sagaform lyktan som vi fick i inflyttningspresent av min mor, far och mommo. Jättefint! Stickad klänning på i äkta vinteranda fast ute regnar det. Fler plusgrader väntas. Vädret förstår inte att Kiruna VILL ha vinter! Mysig helg till er alla!

2011-11-04 ? 12:44:03

Vem ska skydda fyraåringen?

Jag har börjat känna mig mer och mer avig mot facebook. Eller i alla fall alla människor som har slutat använda vett innan de skriver ut något på facebook. När jag började använda facebook så tyckte jag ännu att människor höll på sina uttalanden. Allt var lite mer "fy vågar jag skriva så, nej jag gör nog inte det". Men idag så har alla spärrar släppt. Jag blir så otroligt arg på folk som skriver illa om sina små barn på facebook. Jag tycker att det är ett otroligt övertramp att skriva ut hur less man är, hur man vill sälja sin unge, hur barnen står emellan dem och ett vanligt liv. Jag har flera sådana här "vänner" på facebook.
Ett felaktigt uttalande på facebook kan de dig en varning från jobbet. Men hur ska småbarn kunna skydda sin integritet när deras föräldrar kränker dem på ett socialt allmänt medel. Man blir ledsen. Det är förälderns uppgift att älska och skydda sina barn. Ett barn är inget ont och klagar föräldrarna på barnet så borde de egentligen se på sig själva som uppfostrat dem. Barn är barn och ska få vara barn. Alltid!
Detta är bara ett litet plock av de senaste jag läst på facebook:
"Förbannat vad det ska gnällas, skvallras o bråkas mellan de här ungarna. De kan inte samsas om något, inte leka tillsammans....inte ett nå!!! Jag avskyr att vara ensam med dem"

"Och idag har vi sura unge dagen. Någon som vill ha en sur 4 åring?"

"Två griniga barn står emellan mig och ett vanligt liv"

"Småbarnsåren har förstört mitt liv"

"‎24.02 och båda barnen vakna igen. Snart rymmer jag. På riktigt."

"Hatar när hon är på det är humörer. Värre unge får man leta efter"Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!