2011-10-29 ? 23:06:30

Nä nu hänger jag upp klänningen i garderoben och lägger mig istället

2011-10-28 ? 21:20:00

Vems lilla hjärta slår?

Nu är det inte många veckor kvar. Denna vecka kände och såg jag för första gången en fot sticka ut från sidan på magen. Ibland kan man känna något hårt luta mot magen. För man handen dit och trycker lite tillbaka så flyttar det sig. Lilla bebisen då. Idag fick vi även klart ett flicknamn ifall att det blir en flicka. Magen fick dokumenteras med bilder igår. Den är inte så jättestor och min vikt går bara sakta sakta uppåt. Men naveln finns knappast kvar någonmer.
2011-10-28 ? 21:19:00

Torsdagsmys

Det är en lyx att komma hem från jobbet och mötas av mat som fräser på spisen. Armins hemmagjorda hamburgare och dressing. Mys i soffan med en spännande film. Det är ju så underbart. Tusen tack. Du är värld din vikt i guld och ädla stenar.
2011-10-25 ? 09:37:11

Armins babyshopping del 2

Små små babytofflor i mjukaste ull med skön vaddering.
En babybalaclava i blå dubbelsydd ull för riktigt kalla Kiruna-temperaturer.
Ett sett i merinoull med små kaniner, morötter och kaninbon på. Så fina barnkläder de har i norge!
2011-10-24 ? 22:14:30

Att sakna

Tänk hur mycket man kan sakna en person bara för att denna reser bort över en helg. Det är så skönt när Armin är tillbaka igen. Dessutom hade han ju varit ut på ytterligare en shoppingrunda! Ska ta bilder imorgon på morgonen och visa här. Digitalkameror och mörker går ju inte jättefint ihop.
2011-10-23 ? 22:06:01

Sara Björne

Klicka på namnet så kommer ni till en väldigt duktig tjejs hemsida där hon säljer ekologiska kläder med både konst och design. Så fort jag får tillbaka min midja ska jag beställa kjolen som syns under fotogalleri. Mums vilken gobit i aprikos!
2011-10-23 ? 06:55:00

Pusselbitar som faller på plats- lekte lite med en och samma bild igår

Vilken är din favorit?
2011-10-22 ? 16:16:29

Jag gillar det. Jättemycket.

Idag kände jag verkligen för att unna mig något nytt. På JC hittade jag en gullig prickig klänning med massa resår i midjan. Alldeles så perfekt så jag tänker bosätta mig i den hela helgen. Men visst prislappen kan jag nog ta bort innan.
2011-10-22 ? 11:57:45

Malmö veli ja veli Kiirunan

Vi har Armins bror här på besök. Han får lära sig allt om gruvan och renar. Han har fått sig lektioner i Kirunaslang och finska. Han har till och med fått lära sig att för att bli en lycklig norrlänning måste man ha bil, skoter, släp och stuga. Nu har i alla fall grabbarna dragit till Lofoten för att tillbringa helgen. Jag är ensam sambo med mig själv men det är helt okej för Damun har visst glömt sitt lösviktsgodis på vardagsrumsbordet. Hurra!
2011-10-22 ? 11:48:03

Åkpåse i fårull

Jag hittade en begagnad åkpåse med fårull på facebook. Precis en varm och go en som vi behövde. 300 kronor fick jag ge för den och fyrtio kronor i frakt. Det var nästan för billigt för att vara sant.
Att den dessutom passade som handen i handsken i vagnen till både form och färg var ett stort plus! Nu behöver vi bara hämta bilbarnstolen/babyskyddet, handla lite på apoteket och fara en sväng på IKEA så borde det mesta vara fixat. Eller tja mer babykläder behövs!
2011-10-16 ? 21:47:31

Armins babyshopping

Armin har varit själv och storshoppat på KappAhl. Två pyjamaser i härlig 70 tals brunt (tyget gör mig lite lyllig), två lekfulla bodies, ett par byxor och ett par babytights. Gillar allt!
2011-10-16 ? 20:01:41

Glasstjärnor

Jag köpte dessa idag för att riktigt sätta den rätta vinterkänslan på plats. Nu dekorerar de vårt vardagsrumsfönster. Matchar landskapet utanför. Glas är ett underbart material!
2011-10-15 ? 21:12:44

Kom vinter, kom snö, kom jul och juläventyr

Vann dessa rara julgardiner på Tradera. De övriga förlorade jag medan jag var på jobbet. Men dessa blir underbara till vardagsrummet som ska pyntas med gran om bara någon månad. Jag vet jag är helprillig efter julen redan. Vi har redan hunnit dricka tv flaskor julmust och julgranspyntet handlade jag redan i augusti. Kom vinter, kom snö, kom jul och juläventyr!
2011-10-15 ? 21:08:29

En lånad lista

10 FAVORITER
Färg: Orange
Mat: Pannkakor/plättar/våfflor med en stor klick sylt och massa fluffig grädde
Band: För alltid i mitt hjärta THE ARK.
Film: Labyrinth
Bok: Marie Antoinette
Sport: Gillar att hejja på Skellefteå AIK och ishockey överhuvudtaget är en störthärlig sport. Själv gillar jag skridskor.
Årstid: Skoterkörningsvåren
Veckodag: Torsdag för det är plättdag på jobbet.
Glassmak: Choklad eller något med mycket bär i.
Tid på dygnet: Riktigt tidig morgon då ingen annan i världen ännu verkar vara vaken. Man smyger upp och har egenstund för sig själv. Dricker thé och äter frukost och vaknar i egen takt. Bara för att någon timme senare (när alla andra stiger upp) går man och vilar i sängen lite till. Avslutas med en andra frukost alternativt frunch med en god vän.
9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Lite slutkörd i kropp och sinne.
Smak: Lakrits
Kläder: Riktigt höga jeans med knappar över en rund mage. Topp med nåt fluffigt på axlarna.
Bakgrund: Ljudet av tvn som visar "Fångarna på fortet"
Nagellack: Avskavt och halvt bortbränt rött nagellack.
Tid: tjugofyrtiosex
Omgivning: Vårt vardagsrum. En enorm brun soffa, en ännu större guldlampa, ett bord med nitar och ett stort gäng svartmetallskivor och kokböcker som jag verkar ha blivit sambo med.
Irritationsobjekt: Min näsa. Snälla jag vill inte bli förkyld nu!
6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina nära vänner: Nej faktiskt inte.
Brutit mot lagen: Ja jag har ätit lösviktsgodis i affären och druckit alkohol på allmän plats.
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Japp minst en gång de senaste somrarna.
Varit med på TV: Inte vad jag vet.
Kysst någon du inte känner: Kan ha hänt.
3 PERSONER
Du kan berätta allt för: Maria och Annelie.
Du tycker om: Min älskade Armin och vårt barn som vi väntar på. Jag tycker om henne som blir storasyster till bebisen. Jag tycker om min familj och alla de vänner som känner sig berörda. Jag tycker om farmor och mormor och mina kusiner. Jag tycker om bloggläsare som kommenterar. ;) (obs pik)
Du inte gillar: Personer som är glada och trevliga utåt men så fort man vänder ryggen till så kommer skitsnacket. Ja snälla ni dra någonstans!
2011-10-15 ? 20:34:22

Plugga under mammaledigheten

Jag vet inte hur det är hemma hos er som läser. Men här i Kiruna har barnen åkt pulka i flera dagar. Snön som kom blev faktiskt kvar. I alla fall som ett tunt isigt lager. Jag satt idag och knaprade på smulor av tankar som det aldrig blev något av. Sedan bestämde jag mig för att jag faktiskt tror att det går att kombinera mammaledighet med lite studier.  Jag längtar något så fruktansvärt efter det här barnet nu. Kan ni tänka er att imorgon är det bara 9 veckor kvar. Det är som jättelite. Jag ser verkligen fram emot att träffa den lille som sparkar och har sig i magen. Jag känner redan att jag vill göra allt jag kan for henne eller honom. Samtidit är jag lite rädd för rastlösheten av att vara hemma om dagarna. Så jag kollade lite forum hur andra föräldrar har gjort och det har verkat gå bra för dem. Så till ett försök att känna mig modigt tog jag tag i mig själv och anmälde mig till en kurs i "Projektledning" 15 hp och "Affärsredovisning och räkenskapsanalys" 7,5 hp. De börjar i två olika perioder och ger nog en liten mjukstart med "testa på" känsla. Jag försöker tänka positivt och att jag kan bli SUPERMAMMA som KAN göra ALLT! Paja inte min önskedröm nu! ;)
2011-10-14 ? 23:42:43

Bara för att den är söt

Nattinatt vänner!
2011-10-13 ? 15:48:02

Babyförberedelser

Idag kände jag av lite lagom småpanik över att det faktiskt bara är 10 veckor kvar av graviditeten. Så jag och Armin tog en liten shoppingsväng på staden. För ännu så saknar vi ju madrass till babysängen, en bilbarnstol, åkpåse till vagnen (helst i lammskinn), amningsbehåar osv osv osv. Men dock hann vi inte fixa med allt ännu men råkade komma hem med lite ugglebodys och ett par byxor i grå velour. Hittade dubbelpack pyjamaser också på KappAhl men där har jag 25 % rabatt till helgen så det får inhandlas då. Man ska ju passa på!
På Lindex fick vi i alla fall med oss en babygoodiebag när vi handlade babykläder. Det var smått överrasknade och den var rejält fylld. Tusen tack Libero!
Sedan står det väl mellan dessa åkpåsar. Klicka på bilderna för länkar. På den övre bilden är vi sugen på den gröna från Kalix och den nedre är från Norge. Får nog lägga in en beställning snart på någon av dem.
Bilbarnstolen blir en iZi sleep från Mekonomen. Den kändes trygg och säker. Men jag har ännu en fundering. Vad sjutton ska man packa ner i bb-väskan. Jag har läst tusen listor men det känns fortfarande inte helt hundra. Tips?
2011-10-13 ? 10:02:36

Att vidröra vintern med frusna händer

Jag måste ju säga att nu när första snön har hållt i sig så pass länge så känner jag ett enormt skotersug. Jösses vilka underbara dagar till fjälls som förra vintern bjöd på. Matlagning och fjällkörning i Vassijaure, min och systers bravader till Pounikko, fisketurer, jobbäventyr i Jukkasjärvi och några färder till arken i Torneträsk. Förra vintern var fantastisk!
2011-10-12 ? 23:49:44

Mitt i veckan lyx

Jag hade lite trist hemma på kvällen så jag bakade morotsfrallor till kvällsfika och frukost åt oss. Sedan var det bara att vänta på att mannen i huset kom hem. Lagomt tills de var färdiga som tur var. Sedan fikade vi kruskavlat tunnbröd med en röra av sikrom, smetana, dill och citron. Kallrökt skinka och en stor klick smör på det nybakta brödet. Sedan sköldes allt ner med ett stort glas mjölk. Oh sådan mitt i veckan lyx.
Sedan har jag ju också fått beundra mina nya gardiner jag hämtat ut på posten idag. Sann fyndarglädje!
2011-10-10 ? 23:09:55

Innan dammsugning men före thé och ny bloggning

Sedan blev listan uppdaterad med det roligaste ortsnamnet hittills. She Left You! Gissa den det som kan ;)
2011-10-10 ? 21:53:59

Norrland for beginners

Hittade denna på facebook och tyckte den var så rolig. Det är Norrland för beginners.  "You were call X", "Juke as Jarvis", "Poor Juice", "Sore Shelley" hahaha
2011-10-10 ? 09:19:46

Med ett hem i bagaget

Oj ni ska veta att vi kört bil genom alla årstider och väder nu ihelg. Tidig lördagsmorgon lämnade vi ett snöigt Kiruna bara för att 3-4 mil utanför stan upptäcka en snöfri värld. Mot Abisko blommade röllekan och en och annan kabbeleka.
Över fjällen mötte vi regn och rusk, hårda vindar som bildade små minivirvlar över vägen och slutligen snö. Men allt detta bräcktes alltid till slut av en strålande varm höstsol som fortfarande värmde igenom bilrutorna.
Fin utsikt efter vägen. Finns både traktoraffärer och många traktors på gårdarna. Tänk bara 40 mil från Kiruna. Oj oj oj. ;)
Men äntligen framme i Tromsö var det höst och 4 plusgrader. Riktigt skönt.
Vi hann gå lite i affärer, äta massa gott, grädda våfflor på hotellet, delta i nattlivet en lördagskväll och..
.. vakna upp på söndagen med den här utsikten över hamnen, bron och ishavskatedralen.
Jag och mor tog en "walk with me"-kaffe medan vi promenerade efter tidiga tromsögator.
Sedan var det dags att åka till Armins gamla lägenhet med kåpasläpen för att ta med oss hela rasket hem. Och vilka snälla människor han känner som hjälpte oss med hela flytten. Vitvaror och allt.
Sedan var det dags att ta sig över fjällen igen och köra tillbaka mot gränsen.
Med ett stopp för hamburgare i Bjerkvik.
Mums mums med färdkost.
Väl hemma i kiruna fick vi hjälp av min bror, min favorit Eva, hennes son och hans kompis med att bära upp alla saker till lägenheten. TUSEN TUSEN TACK! Nu återstår bara att städa. Bilder kommer från vårt hela hem snart!
2011-10-08 ? 07:33:51

Tromsö tur och retur

Åker till Tromsö nu över helgen. Återkommer på måndag senast med bilder. Äntligen ska vi ju få fyllt lägenheten med både soffa och TV. Jisses!
2011-10-07 ? 15:29:23

Let it snow let it snow let it snow

Syns kanske dåligt. Men mitt hack i taket. Voj voj. Men har skadeanmält till både fastighetsägare och bilförsäkringen. De var hur serviceintriktade som helst. Jag får till och med hyrbil medan min bil är inne på verkstaden. Sedan hälsade kundtjänsten att jag borde åka pulka idag istället för att köra bil. Hon satt själv i ett härligt höstväder i Göteborg! Tänka sig va landet Sverige är avlångt. Fast jag måste erkänna att även Kiruna har upplevt snökaos i sann Stockholmsanda. Bilar har suttit fast efter vägarna. Det var till och med någon som lämnat en tom barnvagn!
2011-10-07 ? 09:02:04

Årets första RIKTIGA snö!

Glad i hågen gjorde jag mig iordning för att ta lite schyssta snöbilder till bloggen. Nya kängor från Lundhags och vantarna jag fick av Lisa. Men just då ringde Armin som var påväg till jobbet och sa att jag borde gå ut och se över min bil.
Det syntes långa vägar att det inte var riktigt okej med den....
Jag som var mest orolig över att jag ännu hade sommardäck. Det var ju minsta problemet.
Inte lika roligt alls. Sitter nu med en varm kopp Ögonblink med massa vispgrädde och väntar på lite hjälp från pappa. Trädet ser inte så mycket för världen ut men tungt var det!
2011-10-06 ? 22:10:04

Jag tror att Mary Hopkin måste vara det sötaste jag sett på länge

2011-10-06 ? 06:41:00

Que Sera Sera

En kväll när jag kom hem från jobbet låg det ett blomsterpaket på sängen. I den fanns världens mest sammetsliknande ros.
Fotar man riktigt nära så kan man känna texturen genom bilden. Den står ännu så vackert och får hjärtat mitt att slå så hårt varenda gång jag ser den. Tack kära Armin!
2011-10-05 ? 20:31:30

Kanelbullens dag, Pers chokladmousse och goa brudar

Ingen har väl missat att det var kanelbullens dag igår. Jag passade i alla fall på att baka 64 stycken kanelbullar och hallon/blåbärbullar speciellt för denna dag (och för att fylla frysen).
Men inspirationen räckte även till att göra egen chokladmousse. Det var ju så lätt! Smält 200 gram mörk choklad i vattenbad. Låt svalna något och rör i två äggulor. Vispa grädde fluffigt och rör i chokladäggröran. Portionera upp och ställ i kylen cirka en timme. Klart! Ooooh så ljuvligt gott!
Lite vispad grädde på det och krossad mörk choklad. Koka lite thé och bjud in två goda vänner så har du en alldeles perfekt kväll! <3 Tack brudar!
2011-10-05 ? 20:14:54

Äntligen tillbaka! Back on track again

Hej och välkommen hem till oss på Bromsgatan! Nu har vi äntligen fått internet och jag kan äntligen ta tag i både bloggandet och mina 254 olästa inlägg på Bloglovin! Här är halva köket och halva vardagsrummet. Faktiskt så lever vi fortfarande lite såhär knapert med möbler. Men på lördag åker vi med två bilar och två kåpasläp till Tromsö för att hämta påfyllning. Då blir det andra bullar. =) Till på detta har vi i alla fall ett sovrum, en toalett, ett badrum och en barnrum. Att vara sambo med Armin är inte illa alls. När man kommer hem från jobbet är sängen bäddad, disken diskad och kylskåpet påfyllt! Det är som magi! Dessutom så skämmer han ju bort en med massa god lagad mat. Gilla att vara sambo med en kock! Jadu du ska veta att du är guld värd <3
2011-10-04 ? 12:09:25

Tygkjärlek

Köpte just dessa urgulliga gardinlängder från en grupp på Facebook. Jag är bara så dökär i den blå färgen och de rara blombuketterna. Jag blev helt febrig nästintill och krattar nu igenom hela tradera efter fler gobitar. Jag vill ha fräscha retrogardiner till överallt!
Jag har även budat på dessa på Tradera.
Så fint så fint så fint så fint!
2011-10-04 ? 08:23:46

Delar med en bild på min bullmage. God mor...

imag0785_1317680 (MMS)

Delar med en bild på min bullmage. God morgon spark!

2011-10-02 ? 00:06:16

Jag fick mms från lingonskogen idag. Röda ...

20111001261 (MMS)

Jag fick mms från lingonskogen idag. Röda små skatter. Jag gillar det och det fick mig att längta ut i finvädret. Men ibland måste man jobba istället.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!