2012-11-26 ? 22:32:41

Julpyntat

 
Längre än såhär har jag inte hunnit med julpyntandet men jag måste erkänna att jag börjar känna mig lite stressad när grannarna har julfint. Jag vill så gärna julpynta vårt hus fint men jag kommer mig inte ut i förrådet för att hämta in lådorna. Jag har ju just bärt ut dem och nu ska de in igen och jag är galet less på banankartonger. Vill egentligen inte se dem på flera år... =)
 
2012-11-25 ? 22:36:53

Illusoriska novembersöndag

 
Novembersöndag! Dimman ligger tät över Torneälv och gömmer förrädiskt den svaga isen. Endast ibland kan man skymta öppna vatten som snuddar tunna iskanter. Just idag pratas det om ett experiment som ska utföras på älvens öppna vatten. En båtmotor skall sättas fast på ett isblock och köras med över älven. En innovativ idé av en tusenkonstnär. Ur dimman dånar skotervrål av 4-taktare som påbörjat säsongen. Den bästa tiden på året är på väg. Folk här har väntat och längtat. Snö och is håller denna by levande. Här finns nytänkande, vilja, massa jävlar anamma, kärlek och traditioner. Just idag besöker Kiruna stad byn Jukkasjärvi för att samla upp till julmarknad. Vi bland många andra promenerar mot hembygdsgården efter byns huvudväg. Plötsligt pekar en hand upp i luften och flera blickar följer den. En svag strimma skjuter snabbt på höjden upp mot himlen. Det är raketuppskjutning från Esrange. En del av vår jord skapad skall upp och förena sig med världsalltet. Jag knipar Armins hand extra hårt. Detta är alltid något speciellt. En del av raketen lossnar och faller tillbaka mot jorden. Vi står kvar och vinkar av den. Snart syns inte raketen längre. Dess uppskjutningsbana kröker sig i vinden och suddas ut. En lång stund efteråt hör vi smällen från uppskjutningen. Det känns nästan illusoriskt. Sedan återvänder lugnet till byn Jukkasjärvi och vi promenerar vidare.
2012-11-25 ? 22:17:11

Julmarknad Jukkasjärvi 2012

Idag har det varit tjuvstart på advent och julskyltning. Julmarknad i Jukkasjärvi. En by utanför Kiruna. Där jag arbetade förr-förra vintern och där Armin och jag träffades.
 
Det var skinklotteri, brödbakning, hantverksförsäljning och fik på den gamla hembygdsgården.
 
Tomten var där och delade ut klappar till barnen.
 
En storögd Niilas mottog sin allra första julklapp i livet av tomten. Han blev inte ledsen men lite fundersam. Tänk att få sin första julklapp av en tomte. Precis så som det ska vara. Jag dog lite gullighets-döden tror jag. Ni vet när man blir helt sådär "naaaaawwwww" ^^
 
Vi stannade och fikade i byggnaden med renhorn ovanför dörren.
 
Niilas fick öppna sin julklapp.
 
Han tyckte att det var så roligt att riva av omslagspappret.
 
Tänk att Niilas fick det han önskade sig. En motorcykel! Han har varit hemskt förtjust i motorcyklar sedan i somras när han fick åka på en motorcykel i en snurrkarusell tillsammans med morfar på marknaden i Byske i somras. 
 
 
Efter julmarknaden i Jukkasjärvi så åkte vi tillbaka in till Kiruna och gick till Stadshuset för Lion damernas julmässa och presentationen av Lucia-kandidaterna. Det blev loppis, lotterier med vinst (!) och dans kring julgranen. Niilas fick en kompis dessutom. Enormt söta John-Isak 3 månader. Vi diskuterade babykläder medan John-Isaks systrar dansade med Luciorna. En fantastiskt bra dag som fortsatte med middag hos mina föräldrar och sedan besök av goa vänner fast med misslyckat kaffe. Nu dricker vi lite glögg och fikar lussekatter som en annan bästis kom med. Julkänsla i kroppen, julgardiner i ett fönster och en lysande julgran i Niilas rum. Härliga tider som börjar nu! 
2012-11-20 ? 21:20:59

18 dagar

 
Nu har vi bott i vårt hus i 18 dagar allredan. Det är konstigt det där. Först väntar man och väntar och varenda dag går så långsamt. Ett dygn känns som en vecka. Minst! Men nu när vi är här så springer dagarna så snabbt att vi inte ens kommer ihåg att ta in posten. Ja det är faktiskt sant. Jag trodde att jag eldat upp vårt Annonsblad eftersom jag inte hittade det någonstans men sanningen var ju att jag inte tagit in någon post på 5 dagar. Jag undrar liksom 'varför inte?' 'vad har jag gjort istället?'

Under helgen har vi haft Niilas storasyster här. Dagarna innan har jag jobbat på som en galning med att göra hennes rum till ett mysigt men ändå fräckt och tufft ungdomsrum. Jag tycker faktiskt att jag lyckades väldigt bra och hon var mer än nöjd! Det var härligt att se. Glada barn det gillar vi. 
 
En annan som var glad över att storasyster var med oss var ju Niilas. Han var så kärleksfull med henne. Höll om henne länge och ofta. Han hade inte tid att sova utan ville visa upp sig själv och allt han kunde åt henne hela tiden. Storasyster sa något så fint när hon åkte ' Den bästa present jag någonsin fått är lillebror' Så härligt att de känner likadant för varandra. 
2012-11-13 ? 19:11:00

Lilla prinsesskaninen är en kaninängel nu

Nu är våran lilla Rapunzel också en kaninängel
och är förhoppningsvis tillsammans
med Narpi och leker.
 
Nu blir det ingen mer snusa på kaninöron som doftar hö
och ingen mer sommarkanin som betar gräs i Norrlångträsk på gården.
 
Imorse när jag tittade till henne så verkade allt bra.
Det enda jag noterade var att hon inte ätit upp sin mat och det är ju lite konstigt
Men hon har nog allt hamnat utanför efter baby och flytt.
Sorgligt!
 
Hoppas du har det bra nu lilla prinsesskaninen!
 
2012-11-13 ? 00:09:29

Halloween 2012

 
Blev tiden då vi blev husägare och vi började flytta in i nyhuset. Nu har vi ju bott här över en vecka och jag har inte ens använt dator eller internet. Hur ska man hinna med allt? 
2012-11-13 ? 00:05:40

Baka baka liten brödbulle

 
Niilas och mormor han bakat bröd. Gissa vilken Niilas gjorde? Men det blev bara en för degen var så läskig att röra vid så man fick rysningar. "Tack mormor men du kan väl baka resten nu va? ;)"
2012-11-13 ? 00:00:45

Snöskoterns dag

 
 
Skoterns dag är ett av mina favoritevent på hela året. Man åker runt till olika skoterförsäljare. Tittar på skotrar och tar del av mässerbjudanden och tävlingar. Det går inte att tröttna på. Niilas fann i alla fall sin favortiskoter. Lycklig kille när han får hålla i en ratt. 
 
2012-11-09 ? 22:19:24

Instagram / hus-rookies!

 
Bjuder på lite blandade bilder från min Instagram. Jag har köpt mig en Iphone men vi är inte så kompis med varandra. Visst den funkar men jag gillar inte funktionerna eller äpplets regler. Får försöka mig på Itunes under helgen så jag får tillgång till mina bilder som verkar sitta fast där inne i telen. Nu bor vi i vårt hus. Massa inflyttningspresenter och blommor. Till och med mäklarn skickade blommor från Svensk Fast! Vi eldar i kamin och inreder med det vi har. Känns att livet just bara har börjat. :) Vi är hus-rookies!
2012-11-05 ? 21:41:05

Jag tävlar om Andrea S. Vessmans bok Sia & Kristoffer

 
Jag är med och tävlar om Andrea S. Vessmans bok Sia & Kristoffer. Den har ännu inte kommit ut och jag är spänd av förväntan på denna boks utgivning. Var med och tävla du också KLICKA DIG IN HÄR!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!