2012-10-31 ? 20:57:00

En hundängel

 
HJÄLP, jag dör av sorg. Hjärtat är så tungt just nu. Min systers hund Narpi har gått bort tidigt imorse.
Allas vår favorit och min tandkyssarvän. Vilka äventyr vi haft. Vi har varit på skoterresor, fiskat, varit på björnjakt och kastar oräkneliga pinnar och snöbollar ihop. Han har alltid varit med de senaste 11 åren. För bara någon dag sedan funderade jag över hans julklapp. Men nu är han borta. Åh vad jag önskar honom tillbaka. Finaste finaste Narpi. Vem ska man nu trängas med på skotern i vår? Du kommer vara enormt saknad. Tack för att du fanns kompis!
2012-10-28 ? 20:49:51

En comeback?

Tentan är klar och jag väntar på resultatet. Dagarna går långsamt och om bara 5 dagar sy flyttar vi till vårt hus. Vårt första egna boende ihop. Förra sommaren bodde Armin i en stuga på campingen. Det senaste året har vi fått hyra en företagslägenhet. Men nu. Nu är det vår tur! Så många timmar som vi lagt på att längta, önska, hoppas och sökt. Men nu är jag nöjd. Så galet överlyckligt spralligt glad och nöjd. Hoppas på mer fart här också. Jag ska plocka fram kameran och börja skriva igen. Inspiration finns :) Är det någon kvar här? :)
 
 
2012-10-24 ? 22:58:16

Testar blogga från IPhone

Så därför blir det bara ett prova på inlägg

2012-10-17 ? 21:00:25

Gahpir

 
Just nu ligger denna i symaskinen. En alldeles egensydd mössa åt Niilas. Hoppas bli klar med den innan helgen.
2012-10-17 ? 20:57:58

Liten update!

Ihelg får vi börja föra saker till vårt nya hus. Men inflyttning blir det inte förrän 2 november. =) Vi är så glada!
 
2012-10-13 ? 17:25:51

På bemärkelsedagen!

 
Grattis på födelsedagen min retrogalna kompis Lisa!!
 
http://vackravitavingar.blogspot.se/
2012-10-11 ? 23:31:18

Bloggen vi ses! - Mu blogga oaidnaletne!

Jag är rädd att bloggen hamnar lite i skymundan just nu. Ja i alla fall tills min tenta i Nordsamiska 1 är klar. Idag har jag översatt 50 meningar som övning. Jag och Armin har dessutom fortsatt öva nu på kvällen muntligt. Jag pluggar samiskan för det känns så himla bra att få tillbaka den där biten som fattas inom en. Jag känner en helt annan samhörighet med min samiska sida. Jag förstår folk, seder och traditioner mycket bättre. Jag blir en del av det samiska samhället och kan följa med i samiska nyheter och läsa tidningar. Jag gör det för min egen skull men också för att om jag lär mig samiskan nu ordentligt från grunden så kan jag föra vidare det till Niilas. Han får det helt gratis med barndomen! Det är en gåva som jag mycket gärna vill ge honom. Det är drivkraften när det känns motigt att plugga. Jag skulle ångra mig tusenfalt om jag skulle ge upp. Ihelg blir det hårdträning.
2012-10-07 ? 20:23:53

Köp, sälj och byt!

 
Jag gillar när man kan fynda i andra hand. Allra helst barnkläder i de små storlekarna och säsongskläder. Sådant som knappt hinner bli använt och att de har gått igenom någon tvätt är också helt okej. Men inte sådana kläder som kan bli urtvättade såklart och tappa alla goda egenskaper. Men dessa överdragsbyxor fick jag köpt till Niilas via Facebook Kiruna Fyndtorg för endast 50 :-. Didrikssons dessutom. Bra märke och de satt helt underbart.
 
Jag har förresten startat en egen Facebook-grupp som heter KIRUNA BYTESMARKNAD. Gå gärna med i här! Om du bor i Kiruna förstås. :) Tanken med gruppen är att byta saker med varandra. Inget köp eller sälj. Jag hade i tankarna exempelvis när man flyttar ihop och inser att man har dubletter av någonting och hade hellre behövt en micro istället. Så kan man ju byta den lilla sovrumstvn mot en fungerande micro. Eller så kan man ju byta bara för nöjes skull också såklart. :) Bytesmarknaden är redan i full gång med 600 medlemmar på en vecka. Hittills har jag bytt till mig hemmabakat fikabröd. Det var ingen dum deal! ;) Så är du Kiruna-bo, gå med och byt saker med oss!
 
2012-10-06 ? 21:55:24

Grattis Ann-Louise!

 
Idag har Niilas farmor fyllt år. Vi önskar henne massa grattis och hoppas hon haft en bra dag. 
Dessutom hoppas vi ju självfallet på att vi får träffas snart!
2012-10-05 ? 22:10:30

Flytten har påbörjats

 
Nu börjar hyllorna gapa tomma hemma hos oss. Vi har börjat packa för den kommande flytten till vårt hus.
 
 
Istället fylls lådor och kartonger med böcker, porslin och allehanda ting. Jag gillar egentligen inte att flytta. Jag hoppas verkligen att vi får stanna och bara bo nu ett bra tag. Jag vill ha ett hem! Snart ska vi äntligen få ett.
2012-10-05 ? 22:08:18

Överraskningsmiddag

 
Detta åt vi till middag i förrgår. Det må se ut som en vanlig bit av entrecote eller biff. Men detta är faktiskt valbiff som Armin handlat i Norge. Det skall inte genomstekas för bästa smak. Tyvärr tyckte jag att det blev för blodigt. Armin fick steka på min lite extra. Men det var inte riktigt gott ändå. Det smakade som lever men såg ut som biff fast det var en val. Ja jag tror att man måste vara uppväxt med den här smaken för att uppskatta den. Här tillagas ingen mer valbiff i alla fall.
2012-10-05 ? 22:00:14

Pappa och Niilas bus

2012-10-05 ? 21:56:07

Litet under

 
Jag kan bara sitta och titta hur länge som helst på denna underbara gosse när han leker. Han upptäcker nya saker hela tiden och får även mig att öppna upp ögonen. Han har stått själv nu utan stöd tre gånger. Mycket koncentrerad på någon grej. Men att släppa mamma och pappas händer det känns ännu inte okej.
2012-10-03 ? 21:35:03

Red-head

 
Jag gjorde det enkelt för mig angående mitt hår-problem. Jag gjorde en nödlösning och slängde i en överbliven toning. Det ger i alla fall håret mera glans! Förutom att jag själv inte är van vid det så höll Niilas på att skratta ihjäl sig när han vaknade på morgonen och såg sin mamma. :) Tur att man gör honom glad i alla fall <3
2012-10-03 ? 21:23:59

Våtrumsskivor

 
Jag funderar på att förenkla badrumsrenoveringen och minska kostnaden genom att använda mig av ett alternativt material istället för kakel och klinkers i badrum. Våtrumsskivor. Visserligen dyrare än kakel per kvm men kräver mycket mindre arbete. Kanske till och med jag skulle klara av att ordna med det??? Hittade dessa på Lakkapää och ska definitivt kolla upp det mer. Någon som hört någon som renoverat med våtrumsskivor?
2012-10-03 ? 21:17:41

Köksblommor

 
Pysslar lite med att försöka sätta ihop ett hem fast jag knappt kommer ihåg hur insidan av huset ser ut. Det gick alldelles för snabbt. Alla andra hus vi tittat på har vi haft tid att tänka, titta och drömma. Denna fick vi fyra timmar efter vi varit på visning. En kort visning dessutom. Men detta tyg blir i alla fall köksgardiner. Mörkblått med röda blommor. Det kommer matcha superbra till min röda perkulator som jag köpte åt mig själv i födelsedagspresent förra året. 
2012-10-03 ? 21:13:20

Januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september och oktober!

 
Som nämnt så har vi haft några riktigt snöiga dagar här i Kiruna i slutet av september och med det vill jag även tillägga att vi faktiskt fått snö VARENDA MÅNAD hittills under 2012. Varenda månad!!!!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!