2012-12-31 ? 00:13:26

Julklappsöppning

 
 
Lite av mycket. Men nu går vi över till lite nyare bilder. Puss å kram!
 
 
2012-12-30 ? 23:55:39

Cherish your memories

 

 
Tänk att den finska joulupukki kom och besökte även oss! Julklappsutdelning och julkramar. Niilas var så duktig och grinade inte alls för tomten. Men lite reserverad var han och just när jag knäppte sista kortet så gjorde han en bekymrad min. Men sedan gick det bra. Joulepukki fick en kram!
2012-12-28 ? 22:51:08

En underbar magisk julafton

Ute med moster på julafton


Provar skotern

Dags att mata renarna

Finaste 

Vi firar att det är julafton med tomtebloss i rengärdet
En åt var
Vår första jul ihop som en liten familj
Tingeling
Teemu har hängt upp sin i ett träd =)
Lilla sockergrynet
På väg ut i renskogen med skotrarna. Niilas poserar med sitt nya lasso som han fick i julklapp av moster och Teemu. En Polaris, en Lynx och en Ski-doo!
En underbar julafton!
 
 
 
 
 
 
 
2012-12-28 ? 22:12:22

Racertuff

 
Niilas fick öppna två paket direkt på julaftonsmorgonen. De var från hans mormor och morfar. Ett var denna stora som innehöll....
 
 
EN SKOTER!!! Ojsan hoppsan hejsan vilken lycklig kille vi har! I det andra paketet fanns en skoteroverall från Snowpeople. Dubbelgillas! Säga vad man vill om hans mormor och morfar (skämtsamt) men köpa julklappar de är de nog MVG i!!
2012-12-27 ? 23:56:25

Julaftonsmorgon - Lek framför julgranen

 
 
 
 
 
 
2012-12-27 ? 23:47:53

Jul är det bästa jag vet

 
Men under jul var vi ju inte bara med Teemu och Anna...
 

Vår gammelmommo var ju också med...
 
 
och Niilas älskade mommo och moffa!
 
 
En frysbox full med julklappar
 
     
 
plus lite till!
2012-12-26 ? 23:32:00

Klykstångskåta

 
Vi har rökt kött i lavvu.
 

Syster gör eld mitt i arran.
 
 
Förfrusen reahpen - rökhål i -30 gradig kyla.
 
 
Armin skär kött till skavsoppa. Mums mums!
 
2012-12-26 ? 23:18:35

Nuottisar

 
Jag fick verkligen inviga mina nya nuottisar. Jag hade inget annat på fötterna under hela helgen och nog var dem i gott sällskap också då Anna och Teemu också jämt bar sina. Så otroligt varma och så sköna att det känns som att gå runt i tofflor i snön utan att bli kall och våt.
 
 
Anna och Teemu har renar på hemmabete. Så vi har utfodrat dem flera gånger per dag under dessa dagar.
 
 
Det var härligt och fritt liv i stora renhagen.
 
 
Det är ju så att man själv blir sugen på livet på landet med renar.
 
 
Pappa poserar i sin fina Fjällräven luhkka.
 
2012-12-26 ? 23:01:51

Mot Peltovuoma!

 
Fredagen innan jul så packade vi in vår lilla familj i bilen och körde vägen Kiruna-Svappavara-Vittangi-Karesuando-Gränsen- Finska Karesuando-NåthimlalöjligtmycketVILSE- virrvarr-hitådit-FRAMME i Peltovuoma!
För att få fira julen hos min syster och Teemu.

 
Min syster är väldigt mycket skogsprinsessa fast med en gnutta hustomte för hon har luffsa runt och tagit hand om hus och fä. 
 
 
Det blev bakning av julstjärnor gjorda på smördeg och plommon.
 
 
Granen stod så grön och grann i huset och spred go julkänsla. 
 
 
2012-12-26 ? 22:48:29

Mini X-800

 
När jag såg denna så kunde jag bara inte låta bli att köpa Niilas en egen liten leksaksskoter. Ännu så leker nog jag mer med den än vad Niilas gör!?
2012-12-24 ? 11:26:22

Buorit jouvllat

 
God Jul från Evelina,Armin och Niilas
 
Vi firar vår första jul ihop med Niilas i Finland hos min syster och Teemu.
 
All lycka till er alla denna julafton!
 
Varma kramar från Peltovuoma
 
 
2012-12-17 ? 21:56:32

Julaftonsförberedelser

 
Ursäkta den dåliga bilden som är tagen med mobilblixt. Men nu är det polarnätter i Kiruna. Det vills säga det är mörkt dygnet runt och det gör det inte direkt lättare att fota till bloggen. Nu är det en vecka bara kvar till jul. Alla julklappar är färdiga förutom till en person. Tanken är klar men vi har ännu inte hämtat upp sakerna. Det är så roligt att få fira första julen med barn. Men det förstås. Det är inte så lätt att riktigt veta var man ska sluta med julklapps shoppingen. Jag hittar nya saker åt Niilas hela tiden. Bara den och bara den. Tur att han har födelsedag också strax innan nyår. Då får vi dela upp sakerna. Så det inte blir för mycket eller för lite. Hittills är jag nöjd med våra klappar som vi köpt. Jag tycker att vi lyckades i år!
 
 
Eftersom min farmor inte har internet så kan jag ju faktiskt visa upp hennes julklappar. Ett pannband som en sametjej som går på konstskola har tryckt upp och sytt. nICE Lappland. Samt en kvastkondom. Ja det är faktiskt en stickad tight kroppsstrumpa för kvastar! De fungerar tydligen ypperligt bra till krattor också för att slippa blåsor a la latmanshand i början av säsongen!
 
 
Niilas har fått julaftonskläder. Stickad tröja med renar och rutiga hängselbyxor. Det blir nog kanoners!
2012-12-17 ? 21:45:53

Vyn över Kiruna

 
I Kiruna stadshus finns det en miniatyr av staden. Vartenda hus är utsatt som en kloss med toppigt tak. Långa röda trådar visar vilka delar av Kiruna som kommer att försvinna efter vissa årtal. Vår gamla lägenhet ligger bakom tråd 2013. Men långt bort från dessa trådar ligger vårt hus. Den syns på den nedre bilden. Längst i utkanten av den del av Kiruna som kallas Lombolo eller bara "Lompis". Vi har skog och elljusspår som granne. Skidskobana, skidspår och skoterspår. Vi slipper se ner i ett gruvhåll och andas in gruvdamm. Det är gott och tryggt. Nu har vi bott i huset i långt över en månad och så vi trivs!! 
2012-12-17 ? 21:37:52

Julens traktors och stekta ägg muffins

2012-12-17 ? 21:28:31

Hokus Pokus

 
Niilas har fått en Hokus Pokus retro stol. En i precis samma färgställning som jag själv hade som liten.
Fast denna är från mitt jobb. Tusen och tack för den. Dessutom följde en 1 års present vackert inslagen också med till Niilas. Den har vi självklart inte öppnat ännu!
 
 
Niilas är hemskt förtjust i sin nya stol. Helst eftersom den både kan gunga och har en ratt.
 
 
Glad kille som tar iiii för att den ska röra på sig.
 
 
Jättejättejätte roooooligt!
 
 
Saknas bara en tuta!
2012-12-17 ? 21:17:44

Snö och ännu mera snö

 
Vilka mängder med snö det har kommit ner här i Kiruna de senaste dagarna. Inte nog med att jag har jobbat extra ganska mycket nu i december så har gossen också haft en släng av feber nyligt. Troligtvis på grund av de nya tändernas framfart. Men dagarna innan febern kom så har gossen varit så duktig och hjälpt till att skotta gården för första gången.
 
 
Lilla plogen är från Lakkapää när jag var där på tjejkväll. Vi har förresten fått våran första last med 3 kubik ved. Så det har blivit vedstapling för mig. Två timmar tog det men jösses så skönt det var att vara ute. I grannkvarteret är det en som har en baklastare och den körde flitigt på vårat kvarter just. Så oss lider det ingen nöd på. Ingen snökaos här inte. Vi bara myser!
 
2012-12-02 ? 23:54:30

24 årsdagen

 
Idag har jag firat min 24 årsdag. Jag har fått så mycket grattis och presenter så jag blir generad. Dessutom har mina två gullgossar gjort allt som möjligt går för att göra min dag alldeles alldeles underbar. Imorse tisslade och tasslade de så jag fick thé och presenter på sängen. Sedan ordnade de frukost och bakade tårta.
 
 
Jag fick så fina presenter utav dem. De var så "mitt i prick" passande mig. En prenumeration på min favorittidning "Traktor Power" (!) och en underbar mjuk huvtröja från RÖJK. Niilas har också ritat lite åt mig. Det ska jag spara föralltid alltid. <3
 
 
Min goda tårta men jordgubb/gräddfyllning och överdrag av chokladmousse. Gjord av mina gossar.
 
 
Blommor av Momso!
 
 
Underbar marimekko burk och matchande servetter av mor och far. Åh dessa har jag klämt på i affärn. Så kär!
 
 
Min favorittröja i en annan färg av mor och far. 
 
 
Dammsugare- av de samme.
 
 
Lykta full med choklad av mina föräldrar. Ernst ljusstake med ljusmanschett av Sandra, Annelie & Peters (x2) TACK!! På bild syns också två småskålar på fot som jag bytt till mig via min egenstartade fb-grupp Kiruna Bytesmarknad.
 
 
Ett par alldeles egna nuottisar i renskinn av bästaste syster och Teemu i Finland. Dessa ska jag rocka runt i överallt framöver. På stan, på byn och hemma i soffan. Jämt!
 
 
En teckning av min brorsdotter. Tack!
 
 
Kuddfodral till myshörnan i vardagsrummet 
 
 
Hjärtdekoration på snöre av Maria och Fredrik. Denna ska hängas på sin plats i hallen imorgon.
 
Tusen tack för alla grattis, besök, hälsningar och presenter! Tusen tack för det fina blogghälsningen!
 
 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!