2013-02-26 ? 21:37:33

Ny bloggdesign

 
I de närmaste dagarna ska det bli ett byte av bloggdesign här på Blandblommorochrutor.
Liten sneakpeak får ni så inte förändringen känns så stor.
2013-02-20 ? 21:54:42

Ge mig ett nytt språk och andra tankar - mitt tidsfördriv

Ikväll har jag spottat och svärt lite över min samiskakurs. Denna delkurs med textläsning är tydligen inte alls min grej. De samiska orden ger mig dyslexi och bokstäverna bara dansar runt i ring i min iris och in i hjärnan. Men jag vet ju om att motivationen inte är på topp. Jag är trött och behöver sova. Sedan kan jag ta tag i mina översättningar. Men att översätta gamla texter om samer på fjället som super och stjäl är ändå och kommer ändå att vara segt.
 
För att pigga upp mig så bestämde jag mig för att läsa bloggar ikväll. LOVE BLOGLOVIN som sparat alla mina olästa på hög för mig att plöja igenom. Jag har tittat på surprise cupcakes och målningsprojekt.
Jag har funnit de rätta orden för en känsla
 
Men en sak som gjorde mig riktigt riktigt riktigt glad. Sådär bubblande lycklig och himlastormande stolt i hela magen skrattigt. Det var ju att inse att jag nåt ett av mina mål!
 
Jag gick in på den här bloggen Sápmi fur alle och insåg att jag kunde läsa och förstå all text. Sist jag kikade in var jag ljusår ifrån. Men nu..... jag kan!
 
 
                                                                                                             Min hjärtapresent från Armin
 
 
2013-02-16 ? 23:14:00

Sia och Kristoffer av Andrea S. Vessman

 
När jag började läsa Sia och Kristoffer så kom jag först inte längre än till de första två sidorna innan jag klappade ihop den. Lite generad och väldigt chockad över stilbytet som författarinnan verkat göra. Första sidorna var fräcka och du hamnar mitt i en livlig diskussion mellan huvudpersonen Sia och hennes blivande ex-pojkvän. Det är heta känslor i luften och orden fräser vasst genom första kapitlet. Jag var tvungen att lägga ifrån mig boken och andas ut. Vad var det där egentligen?
 
Sedan insåg jag att jag faktiskt redan var mitt uppe i historien som författarinnan vill dela i boken. Det gick bara inte att lämna den där. Vad händer egentligen efter denna livliga dispyt? I nästa kapitel så återfinner jag (till min lättnad?) det igenkända skrivspråket och stilen från Blossom Falls serien (författarinnans tidigare verk som inte på något vis hör ihop med denna bok). Det känns tryggt och sakta får man bekanta sig med denna boks karaktärer. Sia är en nog egentligen en riktig tuff tjej men som fått sitt självförtroende och tillit ordentligt krossat. Det är tonårskärlek - hjärta och smärta. Kristoffer råkar dyka upp som räddaren i nöden. En kille som annars håller sig lite mer i bakgrunden men som nu plötsligt tar ett steg framåt. Båda karaktärerna är väldigt lätt att tycka om. Som så många andra gånger så ger författarinnan karaktärerna i sina böcker sådana härliga personligheter så att man bara vill hoppa in i boken och bara umgås med dem. Bara tack vare det är boken svår att lägga ifrån sig.
 
Historien är lockande och författarinnan lyckats verkligen reta en ut i det yttersta genom att vrida och vända och förhala vissa väntade och oväntade ögonblick. Läsaren kan verkligen förvänta sig pirr i magen ända ut i sista sidan! 
 
Det är en modern historia som hör hemma idag. Jag tror att många ungdomar skulle tycka väldigt mycket om den här boken om de fick möjlighet att läsa den. Igenkännelsefaktorn är hög och historien skulle kunna utspela sig vart som helst egentligen. Boken är skriven kring Uppsala och det är härligt att läsa miljöbeskrivningarna. Författarinnan har verkligen lyckats med sina beskrivningar och språket är vackert och väl valt. 
 
Slutet i boken tänker jag såklart inte berätta om annat än att nämna för författarinnans vetskap att det INTE var vad jag förväntade mig!?
 
 
Vill du veta mer eller beställa boken??
 
ANDREA S. VESSMAN´S FÖRFATTARSIDA PÅ FACEBOOK 
 
Sia och Kristoffer finns att köpa på Bokus.com, cdon.com och Vulkan.se
 
ANDREAS BLOGG http://upinmytree.wordpress.com
2013-02-15 ? 10:19:35

Váimmus - I hjärtat

 
 
Hoppas ni har haft en fin alla hjärtans dag igår!
Vi firar vår idag då vi endast hann ses 20 minuter igår.
Mer hjärtan åt folket!
2013-02-13 ? 09:39:08

På egen planhalva

 
Hejsan såhär mitt emellan fettisdagen och hjärta/smärta-dagen. Just nu jobbar jag heltid, pluggar, skottar snö och försöker tillbringa all min lediga tid med Niilas. Men det är sista månaden nu innan jag går tillbaka till föräldraledigheten. Min tanke är att satsa på skolan nu de sista månaderna februari-maj och jobba lite förstås. Men framförallt ta igen massa tid med Niilas. 
 
Januari och februari är i alla fall mina favoritmånader på hela året. Kylan i luften. Hoppet och krispigheten.
 
Så nu längtar man tillbaka till enkelhet. Till Norrlångträsk. Till Parkalompolo. Jag längtar hem. Där allting är som jag vill att det ska vara. Dagarna är långa och förståndiga. Man dricker kaffe,pratar och gräddar plättar. Fötterna på egen planhalva igen.
 
Om jag är oaktiv här de sista veckorna av februari så kan ni ju också följa mig via Instagram.
 
semecco heter jag där
 
På återseende! Mana dearvan!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!