2011-12-31 ? 00:08:37

Som ni nog redan har förstått så har blogg...

Som ni nog redan har förstått så har bloggen blivit med smått! Vi mår bra på bb i gällivare. Vi syns igen 2012! Buorre odda jahki! Gott nytt år!

2011-12-27 ? 21:09:35

Skötbord

Igår var ju vi och hämtade ett skötbord som vi köpt i andra hand. Den står perfekt i våran avlånga duschrum. Badbaljan fick till och med plats under den. Jag trodde inte först att jag ville ha ett skötbord. I mina tankar var det en stor onödig möbel som inte behövs under någon längre tid. Men denna tror jag nog kan passa bra som toalettbord senare i tvättstugan. Dessutom är det ju hemskt praktiskt att slippa böja sig vid badning och vid byte av blöja. Så jag har ändrat mig!
Men dörren ville åka upp hela tiden men det var ju snabbt fixat med min nya skruvdragare och magnetbeslag från Clas Ohlson!
Letade fram passande skruvar från verktygslådans" bra att ha påse". Tre sekunder senare satt de där de skulle. Ett magnetfäste i skåpet och ett i dörren.
Sedan hängdes det upp en babymobil som min mor och far köpt på IKEA. Nu väntar vi bara på Karatekid. Fint folk kommer alltid sent sägs det väl? Den akademiska kvarten? Den samiska halvtimmen?
Imorgon väntar nästa pyssel. Måste bara få tag i en rundstav så ska ni få se på ett litet projekt som involverar sågande, borrande och målande. Jag känner mig riktigt "Äntligen hemma" fyndig!
2011-12-25 ? 21:51:14

Kaffepåse i orange och svart skinn

Måste bara visa vad jag köpte åt min syster i julklapp. En kaffepåse i svart och orange skinn. Det gamla har blivit nytt, fräscht och modernt! Tyvärr har jag själv ingen bild på den men den är köpt av Ann-Maret som även gjort detta armband till mig. Följ länken för bild!
2011-12-25 ? 21:44:00

Julklapparna - nog måste vi ha varit snälla i år!

Tänkte visa lite av vad ja fick i julklapp. Baby fick den silvriga barnkammarboken i Jubileumsupplaga med CD och en pekbok med visor. Vi har redan övat massa massa.
Sedan fick vi en brödrost och olika marmelader från St. Dalfour plus en marmeladsked. Den invigde vi direkt på juldagsmorgonen! Som man saknat rostat bröd!
Sedan fick både jag och syster var sitt set med spännband för olika användningsområden! Hur bra present som helst. Nu slipper jag låna!
Denna leker jag med just nu. Tihi! Av min kära Armin fick jag en skruvdragare med belysning! Så just innan jag kom på att jag ska börja fotografera allting så sprang jag runt i lägenheten och skruva ut alla skruvar från dörrhantagen (i mörker).



Utav min bror och hans familj fick vi i inflyttningspresent/julklapp en POWERBOX.
Detta är PRECIS vad jag behöver för att fortsätta den pågående renoveringsarbetet i Norrlångträsk. Jag måste ännu borra upp trappen till vinden. Den har tagits ner och slipats om i somras med min då nyinköpta slipmaskin och nu är det dags för den att komma upp på ny plats!
Från jobbet fick jag och Armin en röd eva solo termokanna som matchar kaffebryggaren jag köpte i födelsedagspresent åt migsjälv i början av december.
Sedan fick vi ännu också ett karaffset med 6 st glas, karaff med röd neoprenfodral. Tusen tack till vårt jobb för de fina presenterna!
Sedan så fick jag sååååå fina örhängen av Annelie. De matchar ju min sjalbrosch så himla bra. Jag har haft på dem hela dagen och det har låtit *ritschritschritsch* i öronen på mig!
Fick en fin vas av lika fina Maria och godis och blomstercheckar. Oj så mycket tulpaner jag ska köpa till den! Röda och granna tulpaner!
Sedan fick ju Armin en massa fina saker. De sakerna på bild plus pimpelspö, blänke och issil. Raggsockar, necessär med tillbehör och språkspelet. Sälskinnshandskarna fick han i kärlekspresent av mig.
Sedan fick ju jag en sidensjal som Torild Labba gjort. Den kan även ses till vänster i bild i ett reportage om sjaltrender som Nourat har gjort här.
2011-12-25 ? 09:44:42

Julafton 2011

Julaftonsnatt började med värkarbete och vi funderade både en och två gånger om det verkligen skulle bli en julklappsbaby. Men mellan värkarna lyckades jag somna och vaknade på julaftonsmorgon utan ett tecken på att vår julbaby var på väg. Så vi åkte till mor och far för att fira jul.
Där var redan mommo, syster och Teemu.
Min mamma och pappa var så fina så fina.
Jag hade min nya julaftonsblåsa från Nelly i röd sammet. Jag kände mig som en jättestor men grann julkula ungefär. =D
Jultomten kom även till oss i år.
Vi åt skinka och julmat. Men absolut bäst var den rökta forellen. Wow!
Två nööjda Armin och Evelina med en del av julklapparna. Jag fick en egen sidensjal och en skruvdragare bland annat. Armin stoltserar med sin yxa, conjac och sälskinnshandskar.
PUSS och TACK för alla fina julklappar och en HELMYSIG dag!
2011-12-24 ? 19:19:18

SMS-inlägg

god_jul_2010 (MMS)

2011-12-23 ? 15:44:12

Inte bara

Igår har jag inte bara kokat kola (coca-cola).
Jag har kokat en bröstpump också!
Igår packade vi upp en liten tomtedräkt och en söt älsklingsmössa i paketet vi fick från Lisa, Anders och Edvin i Nyfors. PLUS en ask choklad! Det var verkligen ett bra survival-kit! TUSEN TACK!
2011-12-22 ? 16:23:38

Twix-kaka i långpanna!

Kaka
6 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g margarin

Kola
175 g margarin
2 dl socker
3 dl grädde
1½ msk sirap

Garnering
200 g mörk eller ljus choklad
ev. valnötter

Blanda ihop ingredienserna till kakan. Jag knådade in hälften av smöret i de torra ingredienserna och andra hälften smälte jag innan jag drog ner det i smeten. Platta ut på bakplåtspapper i långpanna. Se till att få fina kanter. Då blir det mindre "spillbitar". Om du inte är jättesugen och vill fika dem på en gång! Grädda i ugn i 20 min på 175 grader.
Blanda ingredienserna till kolan i en kastrull. Sirap är lika vackert som guld. Så julig! Denna snodde jah fräckt från mammas kylskåp!
Låt koka till kolan klarar kulprovet eller tills kolan är 120 grader. Koka på svag värme. Detta tar tid så börja med kolan redan när kakan är i ugnen. Jag fick koka cirka en timme.
Bred kolan över kakan och ställ svalt. Låt kallna.
Ta fram nödvändiga ingredienser och tillbehör för vattenbad och garnering
Bred chokladen över kakan och garnera med valnötter.
Låt kakan svalna något.
Skär kakan i lagom stora bitar.
2011-12-22 ? 09:37:00

ÄPPEL PÄPPEL PIRON PARON

Här kommer mitt recept på Äppelmazariner också!


Du behöver mazarinformar av aluminium eller tartelettformar.
till ca. 16 små formar

Mazarinskalet:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100g smör
1/2 dl soccker
1/2 ägg

Fyllning:
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
200 gram mandelmassa
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
2 dl äppelmos

Dekorera med:
-Skivat äpple med skal
- socker och kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj noga några mazarinformar. Arbeta ihop mjöl, bakpulver, smör, socker och ägg till en mördeg. Tryck ut degen i formarna.

Vispa ihop smör och socker med en elvisp. Riv mandelmassan fint och blanda ner i smörblandningen. Rör i ägg, mjöl och äppelmos. Fördela i formarna.

Skölj och kärna ur äpplet. Skär det i tunna skivor. Lägg på äppelskivorna på mazarinerna. Strö över socker och kanel i valfri mängd!

Grädda mazarinerna i cirka 45 min.
2011-12-22 ? 08:32:00

Maränghjärtan a la Ernst!

Sätt upp håret i en trevlig frisyr eller använd eventuellt en tomtemössa och sätt igång P4 Bjällerklang på datorn! För julpyssel kräver lite julstämning och man vill inte ha hårstrån i marängen!
Vispa två äggvitor hårt. Sikta ner 1,5 dl florsocker lite åt gången och rör sedan i 0,25 tsk ättika. Vispa tills du kan sätta bunken upp och ner som gloria på ditt huvud utan att frisyren blir förstörd!
Spritsa ut din marängsmet på bakplåtspapper!
Grädda i ugnen på 100 grader i cirka en timme. Lossa försiktigt från bakplåtspappret och häng upp med vackra sidenband! Så har du maränghjärtan a la Ernst!
2011-12-22 ? 07:15:00

Äppellyktor i snön!

Då kollar vi lite extra på äppellyktorna!
Det är så enkelt att ni förstår genom att bara titta på bilderna. Mät ut storlek på ljuset. Tryck lite med ljuskoppen mot äpplet så får ni en exakt mall!
Skär ut små bitar i taget så blir det tjusigast. Använda morakniv, fruktkniv eller lappkniv vettja!
Mina äpplen får stå ute i snön på balkongen. För alla vet ju att snö är det bästa som finns!
2011-12-21 ? 23:59:56

Knirreknarr knirreknarr snökristaller och julgransbarr

Ikväll kör jag (och baby i magen) all in på julpyssel. Pyntar granen men nyinköpta guldkottar. Älskar guld i julgranen.

Vi spritsar maränghjärtan a la Ernst och hänger upp dem med duvgrå sidenband.
Medan marängen gräddas i ugnen gör vi röda äppellyktor och lyssnar P4 Bjällerklang. Det känns att det är dan före dan före dan före doppare-dan.
Två glada grisar har också flyttat in i köket och de håller reda på alla julkort som glatt trillar in dagligen i brevinkastet. Julkänsla!


2011-12-21 ? 17:49:19

När mamma var liten

När mamma var liten på Kiruna tågstation. På den tiden då tågen var röda och granna och kavajerna var hemmasydda med guldknappar. Min mamma var som en liten docka. Så rar!
2011-12-21 ? 12:48:36

God mun- och tandhygien under graviditet och småbarnsår

Jag var till min tandhygenist idag och hon utbrast "Åh, är du gravid? Sjunde månaden va?" Hehe nja gissa igen. Det är faktiskt bara 3 dagar kvar. Hon vart stum. :) Hon tyckte att jag var så liten och nätt. Men jag känner mig ju själv jättestor nu. De sista veckorna har magen skjutit i höjden.
Men hon hade i alla fall massa goda råd angående tand och munhygien för gravida. Hormoner och småätande skapar obalans i munnen (även om du har kräkningar och illamående) och kan ge lättirriterat och inflammerat tandkött. Man kan få svårt att borsta tänderna utan att tandköttet blöder. Något som jag upplevt och jag har fått byta till en mjuk tandborste. Men det rekommenderade hon alltid att använda för emaljen och tandköttets skull. Men det som chockade mig var när hon berättade att karies kan smitta! Du kan smitta ditt barn med dålig tandhälsa. Har du bakterier som ger uppskov till hål i tänder kan du föra över de bakterierna till ditt barn när ni pussas, när du rengör nappen eller provsmakar på maten. Dock hade hon ett jättelätt tips på hur du kan stoppa detta. Självklart ska man tänka på vad man äter och att man inte småäter hela tiden. Men mellan måltiderna är det jättebra att tugga xylitol tuggummi som rensar munnen från dessa bakterier ( något att göra med deras tillväxt i munnen) och du för inte över dem på ditt barn. Xylitol var även okej för diabetiker. Det har visst gjorts tester i Finland där de gett gravida och småbarnsföräldrar xylitoltuggummi med goda resultat.
Alltid värt att testa! Tat lugnt ta en toy!
2011-12-21 ? 09:59:34

När som helst så blir vi tre- Bland julklappspapper, saffransbullar och glögg

Vilken dag som helst nu kan vi bli föräldrar åt lilla karatekid. Oj vilken väntan...
2011-12-20 ? 14:19:06

När pappa var liten


Hittade ju några härliga bilder från pappas barndom också. Spark och cowboyhatt i byn. Tamrenar och byavägar. Visst är det julkänsla över dem!
2011-12-20 ? 00:03:51

Tänd ett ljus och låt det brinna

Tänder ett ljus här på bloggen för de som blivit berörda av den hemska olyckan i närheten av Jukkasjärvi. Kiruna sörjer.
2011-12-19 ? 22:11:49

Vinylbrus och julgransljus

Idag har julgranen kommit på plats. Med massa fina röda kulor och polkagrisstänger. Ikväll har vi mys med vinylskivor och lägger samtidigt in en musikbeställning från CDON. Ska utnyttja födelsedagspresenten jag fick utav dem.
2011-12-19 ? 15:02:00

Skötbord

Tog just och köpte ett gammalt fint skötbord på kiruna.cc. Den mjuka delen har jag ju redan och jag tyckte denna gamla möbel var supercharmig. På söndag ska jag hämta upp den.
2011-12-19 ? 00:24:25

Pyssel önskas

Jag längtar så efter lite olika projekt att sysselsätta mig med. Först och främst vill jag ha hit min symaskin från NLT och börja sy babyhättor. Både rosiga och de med mer samisk design!
Jag skulle vilja ha ett Tilda angels pysselset också. Helst beach ladies. Ser så himla råmysiga ut!
Sedan skulle jag vilja hitta nå schyssta möbler att måla och göra om. Kollar kiruna.cc varje dag men hittar ju inget!!!
Att kunna sticka sådana här små rara vore inte helt fel... Sedan vore det hemskt trevligt att testa på koltsömnad. En till mig och en till syster. Material borde man hitta på Jokkmokks marknad i början av februari.
Men något projekt måste jag börja med snart!!
2011-12-18 ? 23:48:08

Dagspyssel

Jag har inhandlat spishanddukar för en billig penning via facebook. Detta är något jag inte kan klara mig utan i köket. Men nu har jag ett stort gäng. I övrigt tillbringar jag min ledighet med att försöka lära mig sticka. Hoppas på att kunna sticka små babytossor snart. Måste bara inhandla nödvändigt material.
I övrigt är det tomteverkstad mest hela dagarna. Slå in paket kan tydligen ta en massa tid. Och en himla massa julklappssnören!
2011-12-16 ? 22:22:40

One of us is gonna die young

Det hjälps bara inte! Detta är nog min favoritlåt i hela vida världen. Jag har bara goda minnen och tankar kopplade till den. Jag älskar den alltid. Den är en riktig feel good låt för mig. Jag älskade den från första stund och än idag får jag samma bubbliga känsla av välbehag i magen när jag hör den. Vad gör en låt riktigt bra för dig?
2011-12-16 ? 12:29:15

Julklappsverkstad

Nu är det julklappsverkstad för fulla puckar. Har tillbringat morgonen med att slå in en massa julklappar. Men det är ännu en kvar att köpa. Det ska jag ordna nu. Sedan har jag en kvar att hämta upp också. *Hemligt hemligt* För ska karatekid hålla på så som h*n gjorde igår så lär jag inte ha tid att springa i affärer och pyssla snart.... Förvärkar med 2-15 minuters mellanrum. Mycket oregelbundet under mycket lång tid.
2011-12-15 ? 13:45:19

Snart snart snart

Var till barnmorskan idag. Magen hade växt på fint. Cirka en centimeter varannan vecka. Men min vikt hade gått ner nästan ett kilo. Så jag åt massa pitepalt direkt när jag kom hem för att försöka lägga på hullet lite. :) Vi får se hur det går. Sedan invägning har jag bara gått upp 4 kilo enligt barnmorskan.
Lilla karatekids hjärta slog i 140 och det är ett underbart ljud att lyssna på. Idag är en sådan dag som det känns att det inte är så långt kvar. Jag känner mig trött och tung. Livmodern drar ihop sig och jag anar lite "mensvärk" i svanken. Det är inte dags ännu men det känns som sagt att det inte är så länge kvar.
Snart kommer ju du!
2011-12-14 ? 20:45:17

Mina föräldrar som unga <3

Hittade gamla bilder på mina föräldrar som unga. De är ju bara för gulliga! Jättefina bilder ju!
2011-12-14 ? 13:22:12

Gravidmage 9 månader

Nu gör vi detta på riktigt!!!
Detta är gravidkulan 9 månader. Och vet ni vad? Nästa vecka är det julafton!
2011-12-14 ? 00:26:00

Mammaledig

Från och med NU är jag mammaledig. Det firar jag med att handla nya gardiner! Älskar dem!
2011-12-13 ? 01:04:38

Nya fast gamla pärlan

Som ni kanske kommer ihåg så föll ett träd över min pärla när första snön kom. Ringde mitt försäkringsbolag Folksam och allt gick så himla smidigt. Fick ett ärendenummer att lämna till lackeringsfirman och sen flöt allt bara på. Lämnade in bilen på Kiruna lack och bilskadecenter och efter 10 dagar fick jag tillbaka min pärla. Vackrare än ny! De gjorde ett helt otroligt arbete! Idag fick jag brev från Folksam och de bad mig anmäla hur många dagar min bil varit inne på lagning för jag ska tydligen få 100 kronor i ersättning per dag den varit borta för att jag valt att inte ta hyrbil. Så 1000 kronor ska jag få tillbaka! Måste säga att Folksam har skött detta hur snyggt som helst och jag är så nöjd med min bilförsäkring! Det är värt när skadan väl är framme!
2011-12-12 ? 14:41:21

Nu doftar det av äpplen och kanel...

Alla ljusen är tända och jag har fått mossa till mitt jularrangemang. Jag kunde inte bestämma form eller utseende på mina äppelmazariner så jag gjorde tre olika. Till det lite chokladkola från IKEA.

Kaninen är lite som Grinchen och försökte tugga i sig allt julglitter så det fick plockas bort och kaninens middag fick bli röda äpplen istället.
Tre julbonader har kommit upp på väggarna och nu saknas bara en julgran. Och en julbaby. 12 december idag och det är bara 12 dagar kvar. Vi väntar och har det gott.
2011-12-11 ? 22:04:28

God tredje advent!

Hoppas att ni haft en trevlig tredje advent. Jag har haft min näst sista arbetsdag idag. Bara tisdag kvar sedan kastar jag in handduken. Det har gått så himla bra att jobba såhär länge och säkert hade jag kunnat fortsätta ett tag till likadant. MEN vissa dagar är det högtryck och skulle förlossningen sätta igång efter ett sådant pass så hade jag aldrig pallat. Det känns bättre och tryggare att få vara utvilad inför det stora okända. Det är jag värd! Imorgon ska jag testa ett nytt recept som är halvt lånat och halvt hitta på. Äppelmazariner! Delar med mig av resultatet sedan!
2011-12-11 ? 00:01:18

jag bygger om - ursäkta röran

Upp och ner men jag fortsätter imorgon med bloggdesignen.
2011-12-10 ? 22:25:41

Dela mitt Kiruna

"Kan du säga mig vad det är för smak jag känner i vattnet jag dricker?" Jag skakar på huvudet utan att begripa vad människan framför mig försöker fråga efter på tyskbruten engelska. "Vad är det för smak jag känner i maten jag äter här?" Jag står fortfarande kvar som ett frågetecken och letar frebrilt inom mig efter svar på vad han menar. "Det är samma smak i vattnet och i maten. Jag har bara känt den smaken här. Och när jag går ut i skogen här i kring så känner jag den i luften också. Den finns överallt! Vet du vilken jag menar?" Jag försöker känna efter på tungan efter alla smaksinnen jag kan komma på från no-lektionerna i skolan. Sött, surt, salt, beskt, umami. Inget känns riktigt norrländskt. Besviket tittar han på mig. "Jag kanske tänker helt galet. Men jag blev så förundrad. Den smaken jag tror mig känna finns överallt här men det kanske inte är någonting" Jag avbryter hans ursäkter med ett snabbt svar för att dröja honom kvar vid ämnet. Är det något i snö? Är det något i vatten? Är det något i marken? Plötsligt slår en sträng an inom mig. Svaret blir självklart men man är för hemmablind för att se det. Svaret är renlaven och vitmossan. Jag har ju bjudit honom på klart fjällvatten som silats och renats i sveriges renaste natur. Genom mossor och lavar och tagit an smaken. Jag har ju bjudit honom på renkött och friterad renlav och han har glupskt slukat de nya smakerna. Jag har ju öppnat dörren för honom och bett honom ta en morgonpromenad i den vackra skogen runt oss. Han har känt skogens doft av mossa och lav. Dofter som känns i luften trots att de delarna ligger under snön. Plötsligt blev jag själv sådär skarpt medveten om smakerna och dofterna omkring mig. De som har varit så självklara blev plötsligt något helt fantastiskt! Jag kunde inte tacka mannen från Tyskland nog många gånger för att han delat sina tankar med just mig. Fått mig att öppna ögonen lite mer och känna världen runt mig på riktigt. Han var lika tacksam för att jag fann svaret på hans fråga. Vilket rikt utbyte vi kunde dela tack vare Dertour Academy! Vi kunde dela mitt Kiruna och finna något nytt för oss båda. Teoretiskt och verkligt. Jag hade aldrig kunnat ana vilken gåva som var given.
2011-12-10 ? 16:05:30

Sparklådan önskesits nummer ett

Jag kom alldeles just på att det vore ju helt kalasfint att ha en sparklåda!
Googlade fram den här bilden. Är det inte bara för charmigt. Bara i med fårskinns åkpåse, filtar och ett påpälsat barn i ylle. Gott liv!
2011-12-07 ? 23:45:23

Julkaka nummer 1

Bakade en kardemumma sockerkaka med sockrade apelsinskal, dekorerade den med glasyr och kakdekorationer i form av små apelsinskivor med apelsinsmak. Gräddade i fammo-sockerkaksformen. Blev så fiiiint! + så råkade mina tomtar också komma fram ur gömmorna medan kakan var i ugnen.

Receptet är för 6-8 personer.

  • 75 gram smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ½ dl socker
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 dl russin eller korinter
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • litet paket med sockrade apelsinskal
  • florsocker + vatten
  • kakdekorationer

Smörj och mjöla en sockerkaksform på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, kardemumma, russin och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i 200 grader cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Stjälp upp och låt kakan svalna på galler.

 



2011-12-05 ? 11:35:08

Be safe

I förra måndagen var vi förresten och gjorde vårat sista stora inköp som vi hade kvar innan karatekid kommer. Ett babyskydd till bilen. Det blev den dyrare Be safe izi sleep. Men det fanns som inga andra val efter att vi sett krocktesterna. Denna klarade sig absolut allra bäst. Dessutom har den en trevlig vilolägesfunktion när man inte har den i bilen. Visst folk säger att den är tung men så jättetung är den faktiskt inte. Har ju sett värre (som de med hjul). När vi köpte den från mekonomen fick vi själva babyskyddet 300 kronor billigare plus att vi fick 10 % rabatt både på den och isofixen. Det var så lätt värt det!
2011-12-04 ? 21:52:45

Månad 9 och julbasar

Jag ville fota min gravidmage. 20 dagar kvar innan beräknad förlossning. Jag har lånetäckbyxor med hängslen då jag inte kan knäppa dem. Men ja ni.... jag vet inte om det är dåligt ljus eller de svarta kläderna. Jag ser ju inte ens gravid ut!!
Sedan promenerade vi till stadshuset och gick på julbasar. Köpte lite bröd och lite fikabröd. Jag har ju inte hunnit baka någonting alls senaste tiden. Men imorgon är första dagen på min sista arbetsvecka. Jag är nervös som attan nu. 20 dagar kvar som sagt. Vi bara väntar!
2011-12-04 ? 10:42:00

Silverkulan

Sedan fick jag ju ett underbart armband av min kära mommo, pappa, mamma och syster. Den samiska silverkulan. Sådana smycken sägs skydda ägaren mot ont. Dessutom är det bra att hänga över barnsängen så inget oknytt kommer och byter bort barnet. Jag har redan dessa som örhängen och halsband. Men det var första gången jag såg den som armband. Så fantastisk vackert!
Dessutom glömde jag ju berätta att jag fick en hälsning via radio också! I fredags den 2 december så fick jag födelsedagshälsning av mamma och pappa via Finnmix i p4.
2011-12-04 ? 00:18:58

Gravidmanisk

Fick två flaskor med chokladisk väldoft av Sandra och Annelie. En julblomma också och en mjölkchoklad. Men mjölkchokladen är slut. Jag har en så hemsk aptit på choklad. Choklad choklad hela tiden. Senast jag var i Norrlångträsk gick jag och la mig med en 100 grams polkachoklad i sängen och åt tills jag somnade. På morgonen vaknade jag nöjt när jag upptäckte att det fanns choklad kvar. Låg där på rygg och knaprade förnöjt när Armin utbrister att det är ju chokladfläckar i hela sängen. Jag sätter mig upp (fortfarande mumsandes) och ser mig omkring. Jo men visst. Det är choklad på täcke kudde och lakan. Det var bara att börja tvätta.
Alla mina gravidmanier sker nästan i sängen. För man får ju så konstiga drömmar också. Jag drömmer om whiskey. Jag känner doften av det och dricker det. Folken i drömmarna tjoar åt mig att "Du är ju gravid, du får inte dricka alkohol!" Men jag lyssnar inte. Jag gömmer mig bara för att få dricka min whiskey i fred. Jag som inte ens gillar whiskey!!! ...... eller?
2011-12-03 ? 15:00:03

Čáppa nieida


Jag känner mig som en rockstjärna! Eller som Annelie kanske vill kalla det "discoboll" Det känns i alla fall som att jag glittrar! Jag fick en så underbar present av min kära Armin en underbar sjalbrosch från samisk norska Tana. Den är så underbar och utsökt in i minsta detalj. Dessutom så fick jag en ny sjal av min vän Maria. De två gåvorna gifte sig så fint tillsammans så idag är jag helt säkert en  Čáppa nieida!
2011-12-03 ? 13:35:20

Tusen tack för uppvaktningen på min födelsedag!

Igår fyllde jag 23 år. Det kändes verkligen i hela kroppen som att någon digital klocka inombords slog till i magen medan jag sov och ställde in kroppen på att vara ett år äldre än föregående dag. Men vilken underbar födelsedag jag haft! Det är inte ofta man blir så grattat av att man bara fyller 23.
Facebook grattisar trillade in hela dagen. Många många många.
Och jag fick till och med blogginlägg av raraste Andie i trädkojan!
Helt himla otroligt!
Tusen tusen tack för all uppvaktning!
2011-12-01 ? 10:30:39

första advent

Nu för tiden är jag alltid en helg efter. Men förra helgen var det i alla fall första advent. Det firades med julskyltning i Kiruna. Jag tog en riktigt långpromenad i ett fullproppat folkfyllt Kiruna. Jag såg föräldrar knuffa runt på sina barnvagnar och var så glad över att min fortfarande är bärbar! Varm mjuk och go under mina hundra lager av tröjor och en jacka.
Jag shoppade lite loppisgrejer från sportföreningarnas ungdomsklubbar. Som denna ljusstake med värmeljus 10 :-. Sedan hittade jag massa trevliga och bra erbjudanden som jag nappade på och köpte lotter som jag tyvärr inte vann på men mysigt var det.
Ljusbricka 5 :-, änglar 5:-, god julskylt 10:- och pepparkakor, kangoskakor och finska munkar!
En och annan julklapp blev också inhandlad mitt i julyran!
2011-12-01 ? 10:22:37

1 december 2011

Första december och man får öppna första kalenderluckan i sin julkalender. Förra året hade jag aldrig kunnat tro att jag 1 december 2011 skulle få öppna min julkalender och invänta min advent för någon annan väntan än bara julafton. Inatt när jag kom hem från jobbet så firade jag novemberavslutet med en nattamacka och mjölk. Insåg att jag faktiskt har den perfekta mackabrickan på magen! Men denna natt när jag kommer hem från jobbet är jag plötsligt ett år äldre. Hurra födelsedagar gillar jag!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!