2013-06-30 ? 19:05:06

Kirunafestivalen 2013 på dagtid

På lördag förmiddag så kom vi till festivalområdet redan innan det öppnade. För kl 11 skulle det vara barnteatern "Korven, palten och döden" i Ferrum-parken. Vilken rolig teater det var!
 
Men Niilas var lite mer fascinerad av traktorn som körde runt och sopade vägarna efter festivalnatten. Hihi.
 
Vi köpte lotter och spelade på chokladlotteriet. Min mamma drog en 1:a vinst!
 
Niilas fyllde faktiskt 18 månader prick också på lördagen. Det firade han med att åka två karuseller alldeles själv. STORA STORA KILLEN!!
 
Jag filmade, skrattade och grät nog lite också.
 
Tuff tuff tåget.
 
Tyvärr var det lite mulet väder i lördags, men inget regn!
 
Mormor och morfar följde ju också med och dagfestivalade med oss.
 
 
 
 
 
2013-06-29 ? 22:21:11

Kirunafestivalen 2013

 
 
 
Det blev ändå Kirunafestivalen 2013 för mig. Förra året var jag, Armin, Niilas och Ronja uppe på gärde dessa nätter. I år blir det ingen resa upp till Pounikko för jag känner att jag inte klarar av resan upp. 
Men det var härligt med lite festivalstämning trots att jag var där via jobb. Vi hade så roligt och när Sabaton spelade sprack himlen upp och midnattssolen överglänste all pyroteknik.
 
Kiruna är fantastiskt så här års också!
 
2013-06-29 ? 22:07:24

Bytesrätt

 
Gillar min nya rosa termos som jag bytt till mig via min egenstartade grupp på FB. Kiruna Bytesmarknad. Ja det är precis vad det låter. Man kan byta en såg mot en spik och variera det i all oändlighet. Jättekul!
 
2013-06-27 ? 10:50:31

Jag är tjugofyra - Bara en liten gnista - Bara ett ord kan sätta eld på en skog - Jag kan älska dig just som den där elden

 
Såhär såg det ut när vi lämnade Västerbotten. Gröna jordgubbar och små små smultron. Men efter att vi åkt kom en tjuvaktig skata och tog sig in under nätet och ÅT UPP ALLT!
 
 
Jag förbannade denna skata och önskade högt att Nisse skulle äta upp honom. Dagen efter hade grannkatten Nisse faktiskt nackat denna skata i flera bitar. Ojojoj man ska akta sig vad man önskar sig. Ibland slår det faktiskt in.
 
 
 
 
2013-06-26 ? 22:00:00

En kolt i kolt

 
Våran fina Niilas i kläderna som var tänkta att bli burna på midsommarafton. Men eftersom han hade feber och snuva så tog vi igen den på söndagen istället.
2013-06-25 ? 13:49:31

Midsommardröm, ett frieri och ett JA!

 
På midsommaraftonskväll tog Armin fram en ask med en ring och friade till mig båda iklädda gummistövlar. Jag blev så himla glad och chockad. Jag hade inget anat! Självklart svarade jag JA! Sedan dess har vi börjat planera för midsommarbröllop till nästa år. 2014! 
 
2013-06-25 ? 13:46:30

Midsommar i NLT

Niilas och Armin sköljer färskpotatisen utomhus.
 
Leker lite ute med gåvagnen medan potatisen kokar.
 
Sill-lunch med färskpotatis, gravad lax, lök och gräslök. Mums!
 
Niilas fick en egen liten solstol av mormor och morfar. Den har även en parasoll som man kan fälla upp bakom stolen.
 
Liten sjukling på midsommaraftons kväll. Gungar lite på verandan med mormor och morfar medan jag och Armin vinkar hej då och åker en sväng till Byske och spelar minigolf.
 
På hemvägen stannar vi vid en badsjö. Det drog in lite dimma.
 
Men vi plaskade på i gummistövlar och viftade bort mygg. En härligt underbar dag!
 
 
 
 
 
2013-06-25 ? 13:28:46

Byskeblomster

 
Jag bara älskar handelsträdgården i Byske. Man kan bara gå runt där och titta och känna. Niilas hittade en enorm trädgårdsgroda som han gullade med och en vattenhink såklart. 
 
2013-06-25 ? 12:55:07

Ljuvligt orange

 
Fyndade dessa fina kuddar på Indiska 2 för 99:-! Dessutom hade jag ett presentkort på 25 :- som jag fått av Peter via Iphone-appen Wrap. Det fungerade kanon! Så 74:- för dessa godingar som är som solstrålar på mitt retroöverkast från 70-talet.
 
2013-06-25 ? 12:52:03

"Mmmmmmmm"

 
En morgon nu under midsommarhelgen var Niilas extra snabbt upp på morgonen. Klev själv upp på en stol i köket och tog för sig av påsen på bordet. När vi kom efter honom stod han med armen långt ner i påsen och tryckte chips i munnen. "Mmmmmmmm" lät det. Niilas äter alltså chips första gången 23 juni 2013.
2013-06-25 ? 12:47:21

Bättre sent än aldrig - Nationaldagsfirandet

 
Bättre sent än aldrig. Måste bara få dela denna bild från nationaldagsfirandet i NLT. Vilken underbar dag det var! Finka-fest som vanligt i rundlogen och det blev ju toppenväder. Det var så roligt att få träffa så många från byn samtidigt. Vintern har varit alldeles för lång. Nu längtar mitt hjärta hela tiden till Västerbotten <3
 
 
 
 
2013-06-11 ? 22:38:30

Traktorkortege genom staaan

 
Just den dagen som vi var in till Skellefteå (staaaan) så var det ju studentkortege! Kan ni tänka er min stora glädjelyckorus (precis som en turdag) när jag såg att studenterna i Skellefteå inte åker lastbilsflak som studenterna gör i Kiruna. Nej nej nej de åker ju självklart traktor med skrinda! *hoppas upp och ner* Tårarna sprutade ur ögonen på mig. Nej det var faktiskt inte för traktorernas skull. Faktiskt inte! Det var bara för att jag tycker att det är så himla fint och högtidligt med student. Jag blev riktigt rörd och mindes min fina student. All lycka till alla nyvuxna till den riktiga världen!
 
2013-06-11 ? 22:24:24

Det röda huset på "prärien" och Klöver brun

I Norrlångträsk passade vi på att leka mycket ute på gården. Sparka fotboll är något som vi allihopa tycker är kul just nu.
 
Jag kunde också bara stå och titta på huset och vara så fördundrat nöjd med resultatet efter förra sommarens målning! Men visst ett till lager behövs men det blir nog INTE den här sommaren då min kropp säger nej.
 
Har det kommit några jordgubbar re´n?
 
Nej men en STEN! Niilas poserar förresten snyggt i sin nysydda Emil-keps av retrotyger. Köpt via en Kirunatjej på Facebook.
 
Den sitter alldeles underbart bra!
 
 
2013-06-11 ? 22:13:07

Virkade dukar och överkast som är retro

 
 
Förra veckan var vi tillbaka i Norrlångträsk igen. Där plockade Niilas på sig mina små virkade dukar och bar dem under hakan som en gosskrage. Efter allt plockande och stökande så somnade han trött på mammas retroöverkast i orange och rött. Perfekt när man är trött! Den virkade duken, den fick ligga kvar under hakan.
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!