2009-05-12 ? 10:04:38

Ört-tips!

Lite tips om hur ni kan ta hand om era odlade örter. Tipsen
kommer från Sommar med Ernst, Hemmets Journal och
Monikas Menyer.

Först och främst torka för vinterns bruk. Gör små buketter och
häng på tork. Smula sedan och lägg i små påsar. Gör snygga
etiketter så du vet vad du har i. En egen kryddblandning av flera
olika eller en i varje påse. Förvara torrt, mörkt och svalt.

Du kan även mixa dem i en blender. Ta bara de finaste bladen
och rensa bort alla sega stammar. Fyll på med vatten så att det
tjust täcker. Mixa. Häll sedan blandningen i iskuber och frys in.
Perfekt att ta ut en kub ur frysen och lägga i grytan! Samma sak
gäller här. Blanda olika eller använd dem ensamma.

Sätt en liten mängd flingsalt i en mortel. Lägg i färska örter samt
lite vitlök och blanda väl. Tillsätt så mycket salt du vill ha i. Mortla
väl. Sätt i en liten burk med fin etikett. Saltet konserverar de färska
örterna och det håller väldigt väl.

Häll upp vitvinsvinäger på flaska eller burk. Lägg i önskade örter,
lite vitlök och ev. citronskal. Märk flaskorna snyggt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!