2013-01-12 ? 23:24:27

Nya raketskolan!

 
Idag har vi varit på nya raketskolans öppet hus dag. Jag tror att hela Kiruna var där. Det kom folk i busslast. Vi bor så himla nära så för oss var det en kort promenad genom villakvarter. Här kommer Niilas att börja skolan om några år. 
 
 
Här är vi inne i syslöjdsalen som har stora runda fönster som vetter mot baksidan av skolan. Niilas gillade att sitta här och speja.
 
 
Dagen till ära hade han nya zip-tröjan som jag fyndat på Kappahl på halva reapriset och en onepiece från Lekmer som han fått i födelsedagspresent av mormor och morfar. Massa siffror på den så det kändes rätt för skolan.
 
 
Varje klassrum på lågstadiesidan hade ett eget mysrum med tringelkuddesoffor och massa böcker. Varje klassrum hade också ett eget pysselrum och ett mindre arbetsrum. I klassrummen hade de även ett pentry med ugn, micro och diskbänk. Det var lite otippat faktiskt.
 
 
Niilas myste i alla fall där i skolan. Lekte, hoppade, kröp och ålade på alla mjuka och mysiga ställen.
 
 
Färgglatt, fint och massa andra barn att leka med.
 
 
Varje klassrum har egen ingång från skolgården och fina kapprum med färgglada runda soffor.
 
 
Supernöjd kille som nog skulle kunna tänka sig att börja skolan redan på måndag!
 
 
Provar skolbänkarna på förskoleavdelningen.
 
 
Gossen känns nästan redan inskolad ;D
 
 
Överallt i taken fanns det ballonger och Niilas försökte allt han kunde för att sno till sig en antingen därifrån eller från något annat barn. Tur att hans pappa ordnade en stor röd heliumballong åt honom. Ännu lyckligare kille!
 
 
En av rasthallarna med massa FATBOYs!
 
 
Skolan är i flera olika våningar. Andra våningen var för årsk. 4 och 5. Tredje för 6 och 7 och fjärde för 8 och 9.
 
 
Ett klassrum på mellanstadievåningen
 
 
Stora entrén sett från andra våningen.
 
 
Andra våningens skåp.
 
 
Musiksalen
 
 
Utsidan sett från baksidan. Längst ner är två syslöjdssalar, två träslöjdssalar och bildsalen. Sedan var det ju som jag nämnde innan mellan- och högstadiet på övriga våningar. Förskola och lågstadiet ligger på skolans framsida. Dagis till höger om den här bilden.
 
 
Gympasalen ligger för sig själv. Eller tja... det finns visst två. En i skolan och så denna Rakethallen heter den. Här kommer även grupper och föreningar få boka in sina träningar.
 
Jag måste säga att vilken skola kidsen har fått! Vilken förändring. Jag kan inte ens fatta att jag gått på samma skola. Inget var sig likt! Absolut inget! Hoppas bara att ungdomarna verkligen förstår vilken underbar chans de har fått till en helt ny skola med helt nya saker och inte börjar sabba och förstöra. Ta vara på detta! En sådan chans kommer inte igen!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!