2009-03-11 ? 19:03:22
Lamm smakar inte kofta!
Idag har jag bjudit min pappa på middag. Det blev ört-ochingefärsmarinerad
lammfilé med rödvinssås och svampbulgur. Bryn lammfilén i smör, salta och
peppra. Ta upp ur pannan och rulla i riven färsk timjan, färsk rosmarin och
färsk ingefära. Lägg tillbaka i pannan, häll på rött vin och stek den nästan helt
färdig. Sätt köttet i en ugnsfast form och efterstek i ugnen för att få det riktigt
mört och gott.
Ta stekskyn från pannan och blanda i mer rött vin och grädde. Red med
maizena för tjockare resultat. Koka bulgur tillsammans med svampbuljong.
Servera! Mumsigt gott med lite kokta grönsaker till.
lammfilé med rödvinssås och svampbulgur. Bryn lammfilén i smör, salta och
peppra. Ta upp ur pannan och rulla i riven färsk timjan, färsk rosmarin och
färsk ingefära. Lägg tillbaka i pannan, häll på rött vin och stek den nästan helt
färdig. Sätt köttet i en ugnsfast form och efterstek i ugnen för att få det riktigt
mört och gott.
Ta stekskyn från pannan och blanda i mer rött vin och grädde. Red med
maizena för tjockare resultat. Koka bulgur tillsammans med svampbuljong.
Servera! Mumsigt gott med lite kokta grönsaker till.
Kommentarer
Andie
Låter riktigt mumsigt!