2011-09-28 ? 09:20:57

Ojoj vad dagarna flyger förbi i nya lyan. ...

Ojoj vad dagarna flyger förbi i nya lyan. Bilder kommer att komma men vi lever utanför det vackra Internetet. Men vi har beställt comhem och hoppas att modemet kommer snart. I övrigt hinner jag inte låna någon annan dator heller då jag fått jobba mycket extra senaste tiden. Men det är bara positivt. Spara lite innan liten kommer. Igår var vi till barnmorskan och allt var bara bra. Hjärtslag på 144. Vi började mäta livmodern och fick massa info om amning. På söndag har vi föräldrakurs. Kanske träffar vi några vi känner där?

2011-09-22 ? 21:18:06

Rallardun

2011-09-22 ? 21:06:53

Svamptork

Medan vi väntar på morgondagens dagsljus så tänkte jag visa ett loppisfynd från västerbotten i somras. Ett rejält kakfat i olika våningar. Närhelst man vill kan man byta ut tallrikarna till något mer säsongsaktigt. Men jag gillar de vitblå. Den har använts för att torka svamp på i höstas. I övrigt kan jag berätta att vi inte har några lampor knappt i lägenheten. Jag har ju fört allt till Norrlångträsk. Så det är rätt mörkt just nu. Få se om vi sover här inatt eller inte. Men imorgon natt så!
2011-09-21 ? 21:26:28

Lekstugan

När jag var i Parkalompolo så passade jag ju självklart på att kika in i vår gamla lekstuga.
Allt var lämnat precis som det var. Nylekta leksaker fast med damm på.
Till och med mina gamla sandaler stod kvar! Ska allt försöka få ordning på kåken nästa sommar så får nästa generation ta över.
2011-09-21 ? 19:20:08

Fixar lite smått i lägenheten. Armin har v...

imag0788_1316625 (MMS)

Fixar lite smått i lägenheten. Armin har varit här tidigare idag och lämnat av en hög med nyinköpta kosta boda saker. Tihi man är lättroad när man blir glad av sådant. Nu tänkte jag torka igenom köksskåpen lite och diska. Fammo mattorna är redan på plats. Imorgon flyttar vi in säng och köksmöbler. Till helgen tänkte jag bo här!

2011-09-20 ? 19:56:31

Mot ny adress!

Jag är helt stum. Jag vet som inte vad jag ska säga. För det är visst så att vi har fått en lägenhet! Fastän jag besökt den två gånger nu (idag och igår) så kan jag fortfarande inte riktigt tro det. Det är som om jag bara är på besök. Går igenom rum efter rum och förstår som inte att jag faktiskt ska bo här. Bromsgatan blir vårt första gemensamma hem och bebisens första hem. Tänka sig att vi har någonstans att ställa barnsängen. Någonstans att få bo tillsammans. Ja jag känner mig helt nipprig blandat med chock.
2011-09-19 ? 08:00:00

Blå traktorn

Tänkte att jag bara var tvungen att visa min favoritlekplats när jag var liten.
Den kallades för blå traktorn och ägdes av "de snälla människorna Mazda och Gunnar"
''
Den tankades med småsten och sand och gick då som en pärla
Fast den nu sjunkt långt ner i marken
Så tycker jag att den fortfarande är världens finaste Fordson!
2011-09-18 ? 18:54:15

När man väntat alltför länge blir inget som man tror

Jag fick så fina trasmattor av farmor. Två i härligt höstgul/brun (den mindre visas på bilden) och en i ljusaste rosa/vitt. Nu behöver jag ju bara en lägenhet att bre ut dem i. Värma små "tidigmorgontrött-fötter".
2011-09-18 ? 18:40:58

Vårtillbehör - check!

Det är ju även dags att inventera vårens tillbehör. Se till att allt fungerar.
Kälken var helt OKEJ!
Var in och smekte skotern lite. Min fina fina pärla som jag är så stolt över.
Pappa tyckte att jag kunde ge mig nu och komma ut i solen igen.
2011-09-18 ? 18:25:59

Att tonsätta sin höst

"Well, I look to the left and I look to the right 
and then i go straight ahead because neighter seems right 
O'boy- What do they know 'bout the heat?"

"Holy, Moley, me, oh my,
You're the apple of my eye,
Girl I've never loved one like you"
"På radion spelar johnny Cash 
Vi gör ett snabbstopp på en mack 
kvällstidning och bilagor trots allt 
dom skriver massa skit och visar bara silikon 
men det är långt med bil till Kirunas platåer"
2011-09-18 ? 18:17:40

Just a girl but her fantasy, lets her go off in peculiar ways

Blandade bilder från söndagens morgonpromenad. En dag att inhösta...
2011-09-18 ? 17:41:31

Ooo, en Sancho Panza som ska ta varenda strid

Det är så gott att vara i sjätte månaden och må så himla bra och kunna göra allt som man brukar göra. Det är ju höst och med hösten kommer vinterförberedelser. Som att byta däck! Släpdäck är ett så lagomt lördagsprojekt.
Skruva under höstsolen.
Då står släpet redo för vintern.
2011-09-17 ? 12:26:22

Imorse upplevde jag årets första frostiga ...

imag0780_1316254 (MMS)

Imorse upplevde jag årets första frostiga vindruta på bilen. Alla höstlöven har lossnat från björkarna och hela Kiruna står på en gul matta av löv. Men ihelg myser jag i Parkalompolo. Eldar i spisen och drar upp kalla fötter i skräddarställning i soffan. Blir varm ändå inifrån själen. Medan baby sparkar i magen. Ihelg ska jag vara ute i perfekt höstväder och sparka finne i gummistövlar. Så perfekt!

2011-09-14 ? 21:31:20

Jag har gjort iordning en låda med nyttigt...

imag0775_1316028 (MMS)

Jag har gjort iordning en låda med nyttigt mellanmål till jobbet imorgon. Insåg att jag behöver lite oftare matpauser nu för tiden för att hålla blodsockret jämnt. Mumms!

2011-09-11 ? 16:56:51

Barnvagnsägare

Var idag och hämtade en barnvagn som min kompis Annelie tipsade om på CC. En fin begagnad Emmaljunga Duo Sport med både liggdel och sittdel.
2000 kronor fick vi betala men vi fick med lite gratisgrejer som skötväska, regnskydd och trappgrindar.
Provkör lite inne i mitt flickrum och poserar med tjockismagen. Det känns himla fint!
2011-09-10 ? 19:27:09

Något oförklarligt sker

Nu verkar det vara på det här viset att jag har något oförklarligt som sker i huset i Norrlångträsk. Det är inget man egentligen behöver vara rädd för eftersom huset i övrigt är så lungt och harmoniskt. Men det finns en plats i huset vart inte lugn råder. Låt mig förklara närmare... Först när man stegar in genom ytterdörren möts man av en varm känsla. Huset känns inbjudande och harmoniskt. Känslan behålls i alla rum. Jag har haft många besökare som påstått detta och det känns ju bara toppen. Men nu är det en handfull också som känner av samma obehag när man ska sova i vardagsrummet. På höger sida av rummet har jag ställt en bäddsoffa. När man sover på yttersta delen av den så får man inte alls bra nattsömn. Man känner ett tryck uppifrån, över bröstet, som gör att du knappt ens kan röra dig. Det känns verkligen som att flera ton luft pressar en nedåt. Ignorerar du detta blir du väckt av "någonting" åtskildiga gånger under natten. Ibland dras även täcket bort. Jag har även upplevt att jag drömmer ohyggliga mardrömmar när jag sover där och jag är verkligen ingen som drömmer mardrömmar annars. Men då vaknar jag upp mitt i natten och är verkligen vettskrämd och jag kan inte minnas mina drömmar utan bara känslan av dem. Men lägger du dig på innersidan av soffan så får du sova lungt. Inga problem alls. Jag kan som inte förklara detta. Detta är inte heller något jag tänkt på förut förän jag fick det bekräftat av andra som upplevt precis samma sak!

Jag antar att jag måste möblera om lite om jag inte kommer på andra råd.
2011-09-09 ? 21:45:26

Varm choklad, bilbarnstolar och lägenhetssök = FREDAG

Ikväll är det en varm chokladkväll i Kiruna. Dagen har tillbringats i bilaffärer och tittar på bland annat baby bilbarnstolar. Vilken djungel. Men det känns ändå helt OK. Jag har på känn att vi har en lägenhet på gång snart. Hur länge som helst kan det ju inte ta. Snart snart snart kanske man får dricka varm choklad i egen lägenhet och inte hemma hos mor och far eller på campingen. Nu ska jag fara upp till campingen och vänta på att Armin slutar jobbet för ikväll. På tisdag börjar jag förresten mitt nya jobb! Receptionist på ripan. Ska bli underbart!
2011-09-08 ? 20:55:34

Titta, kom och titta kom sätt er här omkring. Det dröjer säkert ännu en stund innan sömnen kommer med John Blund.

Armin hade med sig lite babysaker från Norge. Söta röda overaller med hjärtan på rumpan som nog passar till nästa vinter, några speldosor och påslakanset. Bäst var ändå detta härliga påslakanset med John blund från 70-talet. Det var kärlek vid första ögonkastet. Blir dunderhärligt att bädda ner en liten så fint.
Sedan har vi ju dessa också med ballonger. Dem sov jag i för sisådär 22 år sedan.
2011-09-08 ? 17:03:07

Semesterpresenten

Justea, jag kom plötsligt igår på att jag glömt att visa upp min semesterpresent jag fick av Armin. Så vackra sol och måne örhängen från Wennbergs. Jag älskar dem. Bar dem på bröllopet och det passade ju min outfit helt perfekt. Tack finaste!
2011-09-08 ? 07:26:00

Gud va din tröskel är skitig


Idag ska jag känna att jag klarar lite extra mycket och får lite extra mycket gjort. För det har jag bestämt mig för.
2011-09-07 ? 23:12:48

Vid älven

2011-09-07 ? 20:47:01

Paket på posten


Fick ett spännande paket på posten. Den var stämplad i Byske.
I paketet låg en väl ihoptejpad låda och ett brev! Spännande värre!
I paketet låg ett sött örngott med kaniner och ett par varma sköna vantar med renar. Ojoj så glad jag blev! Det var ju från min snälla och goa västerbottens vän LISA! Tusen tusen tack!
2011-09-04 ? 19:48:21

Kims Traktor

Ojoj vad min dag vände till det bättre igen. Armin kom hem från Lofoten med en liten present med medföljande youtube-klipp!
Traktorchips!!! De ska öppnas fint och ramas in sedan ^^
2011-09-04 ? 17:14:45

Dumma dumma du

Idag är ingen sådär bra dag. Jag gick igenom mina kläder och plockade bort sådant som är för litet nu under graviditeten. Samtidigt lyssnade jag The Ark och städade upp i mitt flickrum som jag nu bor i hos mamma och pappa. Plötsligt fick jag en dejja vu känsla av att vara 15 år igen. Det var inte ett dugg roligt! Så nu är jag arg och bitter över Kiruna och dess brist på lägenheter. Fan fan fan över dig dumma stad. Nu ska jag dricka körsbärsthé som jag köpt i finbutiken i Kalmar.
2011-09-03 ? 23:36:57

Newbie

Fann denna NewbieKappAhls hemsida och jag tror att jag dör lite. Tyvärr har jag inte sett den i Kiruna men ska försöka hålla ögonen öppna efter den. Hur urgullig som helst. Vill köpa!
2011-09-03 ? 23:13:26

Tema grönt och en snigel


Klicka för Iglekärrs gammelskog Naturarvet/Ett klick för skogen!
2011-09-03 ? 09:00:00

Lördagsönskningar

God morgon världen, det är lördag! Idag önskar jag mig ett par nya kängor från Lundhags.
och ett nytt trevligt regnställ i set med jacka och byxa. Typ nåt liknande denna
Fast idag regnar det ju inte... Men skorna vore prio!
2011-09-02 ? 21:08:00

Fredagsmys

Idag har jag bakat Emmas husbestyrs: Sega chokladcookies! Dock hade jag ingen bakplåtspapper så de fick åka in i muffinsformar istället. Men lika gott var ju det. Som hackad choklad använde jag ekologisk kravmärkt hasselnötschoklad som jag köpte i kyrkans tält för en tid sedan.
Eftersom vädret var fantastiskt idag så passade jag på att plocka vinbär från mor och fars vinbärsbuske. En liter blev det allt. Får vänta tills nästa gäng har mognat och plocka igen.
Sedan var jag till stan och besökte Kirunas nya galleria. Vi har ju fått H&M och Guldfynd och massa nya affärer hit.
Lilla björnmössan och tossorna köpte jag på H&M med 20 % rabatt
Lilla bodyn från Newbie/Kappahl fick jag hämta ut gratis via Alltförföräldrars gravidpaket. De söta trosorna med volang köpte jag för 39 SEK på Kappahl. Pojke eller flicka volang ska det va i vilket fall som helst! Gulligt!
Köpte en gullig björnoverall på H&M 199 SEK minus 20%
Den har till och med en liten björnsvans. Det var en riktig mysig fredag idag!
2011-09-02 ? 18:12:00

Höst i Norrlångträsk

Det var stor skillnad på Norrlångträsk från vecka 33 till vecka 34. För på den tiden hann min trädgård gå från sommar till höst. Svampar hade kommit fram i gräsmattan och jordgubbarna jag hade glömt att plocka var nu ruttnande.
Alldeles i utkanten på gården växte det praktexemplar av flugsvampar. De ser ju goda och mysiga ut i alla fall. De fick stå kvar och lysa upp med sina röda hattar.
Rött är sött
Men i bunken tog vi in lite björksopp och en och annan karl johan.
Sedvanligt planterade jag ett stycke prydnadskål i blomlådan för jag tycker ju så hemskt mycket om dess utseende.
Sedan var det dags att göra höstfint i trädgården och klippa ner rabatter, rensa lådorna och lägga på komposten.
Sista gräsklippningen för i år blev också gjord.
Den allra sista dugliga salladen togs in.
Lite rosmarin klipptes ner och hängdes på tork.
Gräsklipparen fick sig en tvätt och får nu snällt vila till nästa år igen.
Tack för 2011!
2011-09-02 ? 18:10:00

Västerbotten och Matfestivalen

När vi lämnade E4an för att ta oss via Frostkåge mot Norrlångträsk möttes vi av denna trevliga uppsättning av höbalar. Vet ej om det syns så tydligt men de är vackert dekorerade med hjärtan och fyrklöver. Tillsammans stavar dem NY-GIFTA. Oooooh jag applåderar så fint så fint! <3
I söndags var vi en sväng på Matfestivalen i Skellefteå
Det fanns massvis med restaurangtält, provsmakningar, råvaror och färdiga produkter.
Här var grönsaksmarknaden.
Viltbuffen som helt serverades på muurikkor.
Denna plättmaskin blev jag helt frälst i. Den vände och gräddade helt på egen hand för att sedan skicka iväg plättar små på rullband. Gillas!
Men i slutänden var det enda jag var sugen på vanlig hederlig pitepalt med skirat smör och lingonsylt. Det smakade som guld i mun!
2011-09-02 ? 18:09:00

Bladvass

Handlade ju lite smått på IKEA i Sundsvall. Blev bland annat två uppsättningar av påslakansetet Bladvass för 29 SEK. Helt okej superduper pris. Jag tycker att de är hemskt söta i vart fall.
2011-09-02 ? 14:25:20

Lite av det bästa med semestern (förutom den totala lyckan när man hittar en toalett efter en lång bilfärd) var såklart alla fina traktors som finns efter vägarna i sverige


2011-09-02 ? 14:22:47

Sundsvall


Då var det ju till slut dags att lämna södern och bege sig uppåt i landet igen. Men först ett stopp på Dragongate utanför Gävle och äta kinabuffé.
Sedan blev nästa stopp Sundsvall för att stanna över natten. Vi hade beställt Kasinokvälls paket via Casino Cosmopol.
Vi fick spelmarker att provspela med.
Och 2 rätters middag på restaurangen på kasinot. Tyvärr var det ju inte det bästa vi ätit hittills så fler bilder togs inte.
Men kvällen blev sen och vi spelade bort alla pengarna. Jag förlorade precis varenda gång. =( Armin vann litegrann men satsade på nytt och förlorade. Vi som hade hoppats vinna tillbaka reskassan MINST! ;)
Tillbaka på hotellet i min alldeles för trånga klänning. Ojoj vad små mina kläder har blivit. Men men ändå dagen efter blev det lite IKEA spring och sedan härliga västerbotten igen. Skönt att vara borta och skönt att komma hem <3
2011-09-01 ? 22:36:55

Fine dining husman

Efter lite extra handling i fiskdisken i Kalmar så blev det sedan dags för middag med lite Ölands ingredienser.
Torsk, rökta räkor, rödbetor, pepparrot, dill, potatis och massa smör.
Det är allt bra lyx att vara ihop med en kock!
2011-09-01 ? 22:14:14

Ringmärkning

Armin visade lite av vad han gjorde på Ottenby och jag fick klappa en fågel!
2011-09-01 ? 22:10:36

Öland del 2

Längst ner på Ölands södra udde står fyren Långe Jan.
Vi ville självklart högst upp och se. Det var lite halvplågsamt med vad jag räknade var 197 steg upp. Det kändes i vaderna!

Men väl uppe så var utsikten helt otrolig. Man såg till och med sälar vid stenarna.
En höghöjdspuss.
Utsikt över Ottenby.
Här i Ottenby fågelstation vid foten av Långe Jan och längst ner på Öland har ju Armin jobbat flera år. Så vi var på besök på hans gamla arbetsplats.
Vi tittade på levande och uppstoppade fåglar.
Sedan var det dags att vända tillbaka till Kalmar! Men jag måste säga att jag gillar verkligen Öland och Småland. Vilka vackra platser!
2011-09-01 ? 18:01:28

Öland del1

På torsdag tog vi bron över till Öland. Vädret var till en början lite grumsikt men det klarnade under dagen. Det var ju bra för detta var första gången som jag var till Öland och vilken fantastisk ö det är.
Öland hade ett fantastiskt utbud av allt mysigt man bara kunde önska. Som keramikbutiker som heter Paradisverkstan. LJUVLIGT! säger jag bara. Hade jag kunnat så hade jag tagit med mig en av allt hem.
Vi fann direkt två stycken minigolfbanor. Här är fantasigolfen med vattenfall...
..traktorbanor (!)...
..och krokodiler som Armin fick hoppa över för han sköt bort sin boll hela tiden.
Den andra golfbanan var som minigolf i jättestorlek. Med riktiga green som var flera meter stora så varenda hål tog flera flera slag.
När vi ändå var på Öland besökte vi världsarvet Alvaret. Det var ett stort kargt landskap.
Men här fanns också massa betande djur. Detta lilla föl kunde jag inte låta bli att klappa på men som tack så försökte den knapra mina skor. Inte alla dagar man har små hästtänder som knaprar en på tårna.
Men i Alvaret växte också vilda orkidéer
Vi stannade till vid små gårdsbutiker och lador.
Där man fick plocka själv vad man ville ha
Välja och vraka mellan rödbetor och olika potatissorter
Sedan var det bara att välja vad man ville ha bland allt gott
och betala för sig i ett litet hål.
När man var färdig kunde man gosa lite med den sömniga kattungen i fönstret. Detta tyckte jag var världens bästa affär!
2011-09-01 ? 15:19:38

Hej Kalmar!

På måndagen var vi framme i Kalmar och hur skönt var inte det. Flera dagar på en och samma plats när vi redan kört mer än 360 mil med bil. Jag fick träffa Armins söta mormor. Hon var så kramgo.
Första kvällen gick vi alla ut på restaurang. Jag åt pasta med tomatsås och kyckling. Ojoj vilken dille jag har på tomatsåser just nu. Det och pannkakor är nog det bästa.
Fast några små utflykter gjorde vi ju förstås. Vi åkte till mormors barndomsby Björkmossa och besökte hennes gamla barndomshem. Ojoj vilken lycka det var för henne och så trevligt för oss att få se.
Vi besökte slottet och gick stadspromenader.
Gick i parker och hängde i träd.
Vi var lite kulturella.
Vi var och tittade 3d-bio en kväll vid hamnen. Jag måste erkänna att jag grät till Conan barbaren.
Sedan åt vi ju en massa massa till. Det är nog det vi gjort mest denna semester! Haha!
2011-09-01 ? 14:42:43

Glasriket i Kronoberg och Kalmar län

När vi ändå var på väg från väst till öst så stannade vi till i Glasriket. Både i Kosta och i Orrefors för att inhandla lite fint till vårt gemensamma bo som vi ännu inte har.
Det var som en riktig godisbutik, ja ögongodis faktiskt. Jag fann en enorm skål direkt jag kom in som jag sedan höll hårt fast i.
Vi gick igenom flera byggnader och tillbringade alldeles för många timmar bland allt vackert.
Köpte bland annat champagneglas, vinglas och ölglas. Detta var vinglasen i serien Capri.
Taklampan hade jag allt velat ha. Men det stod inget pris på dem och lika bra var nog det. Men bilder kommer senare på shoppingen. Det gick några tusenlappar. Ojoj så lätt hänt.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!