2012-05-31 ? 09:20:00

Sommaren är ett plock med lite av varje men med mycket kärlek

Åh nu ska jag berätta att nästa vecka åker vi till NLT och stannar tre veckor. Det blir underbart. Ska hämta upp färg, spik och skruv och passa på att måla färdigt utsidan av huset och byta lite dålig fasad mot nytt fräscht. Jag hann göra en kortsida förra sommaren då jag jobbade så galet mycket och semestern gick åt min och Armins sverige-resa. Så tanken är att jag ska bjuda på härliga bloggbilder från västerbotten under juni månad. Sedan är planerna för resten av sommaren ungefär såhär. Vi ska hämta storasyster från norge efter midsommarn. Tillsammans ska vi ta med barnen upp till Pounikko till sommarvistet. Det blir skogskoja, rengärden och mygg som biter i öronen. I juli blir det några kortare resor från och till Norrlångträsk. I augusti blir det förhoppningsvis en resa till Niilas och storasysters farmor och farfar i Österrike. Så det är sommarplanerna för oss.

Rekommenderade blogginlägg från förra sommaren:
2012-05-30 ? 12:46:27

Silverbröllop

Idag vill jag fira mina föräldar som firar Silverbröllop. Det vill säga 25 år som gifta. Är inte det kärlek, säg? :) Pussar och kramar åt er och må er lycka vara förevigt! <3
2012-05-30 ? 11:23:00

Ett rött vrålåk

Vi har tänkt skaffa en bobby car åt Niilas när han blev lite äldre. Men ihelg så återfann jag den här Stellar bilen i lekstugan. Mitt gamla vrålåk som nu ska få sig en ordentlig rengörning. För den har ju faktiskt stått i lekstugan orörd sedan jag växt ur den. Den är riktigt bra. Med tuta och så kan man lyfta på sitsen och gömma saker i den.
2012-05-30 ? 11:22:00

Smultronstället

Tihi detta tyckte jag var urgulligt.
2012-05-29 ? 22:19:00

Ge barnen kärlek så brukar folkvettet komma av sig själv. /Astrid Lindgren

Morsdag (som också var pingstdag) var en grann och solig dag. Som gjord för att sitta ute och vänta på att den där sommaren ska komma någongång.
Gossen låg glatt och sprattlade i skuggan i vagnen. Jag har bytt ut hans fårskinnspåse mot en åkpåse i lika lurvig men mycket tunnare modell. Den har dragkedja i mitten så när man öppnar den så kan han lätt sticka ut en fot eller två och sprattla med.
Här myser han med mormor och morfar sin utanför stugan som förresten också är min pappas barndomshem.
Jag och gossen inspekterade trädgården lite. Han är en sådan go och glad kille! *kramar om*
2012-05-29 ? 22:15:00

Morsdagspresenter

Jag vaknade i soffan med gossen i famnen på söndagsmorgon. Niilas fick mysa med sin mormor medan jag och morfar ordnade kaffe. Sedan blev det tårta och paketöppning. Den till höger hade Armin skickat med åt mig. Oh så spännande att få sin första morsdagspresent!
Jag fick presentkort på valfri skönhetsbehandling på Salong Vinter. Det lutar åt att jag väljer helkroppsmassage med chokladprodukter. Det ska bli så spännande! Detta är något som jag aldrig annars hade tänkt att göra själv. Massage har jag heller aldrig fått så det blir nytt.
När jag kom hem till Kiruna igen så öppnade jag dörren till en ren och fin lägenhet, chokladhjärta och mitt alldeles egna första morsdagskort.
Denna ska jag spara för alltid! Älskar den! Kramar och pussar till min gosse och min Armin!!!
2012-05-28 ? 20:29:00

Sleep little willow kitten

På söndagen kände jag att jag verkligen behövde en promenad. Natten hade bjudit på oönskade bravader som jag kan berätta mer om sedan. Så jag slog fyra "humlor" med en smäll. Jag tog en bypromenad, fick gossen att somna skönt, var på traktor-spotting och fick några fina bilder på köpet.
Videkissar som jag ej lagt märke till på flera år hamnade nu framför linsen. Ett fång fick följa med i vagnen för att gossen också skulle få se dem när han vaknade.
Vägen in till byn. Jag älskar vägbelysningen som liknar glaskupor med hatt.
En av fyra traktors som jag såg efter promenadvägen.
Det har varit för lite traktorbilden på bloggen tycker jag allt.
Valda delar av mitt Parkalompolo.
2012-05-28 ? 20:12:00

Humlehypotesen

Humlorna har vaknat och invaderat golvet. Man fick se upp vart man satte fötterna och babyn! Lite lustigt att en humla gick runt och "väckte" andra mer stillaliggande humlor och sedan spatserade de på rad. Ledarskapsteorierna började flöda. Var det måntro humlehypotesen?
2012-05-28 ? 18:31:00

Pingstafton och Euphoria


Stora delar av lördagen gick åt att köra ett släp med skotern och ett annat boggiesläp med en timmerdoning till Parkalompolo. Sedan bestod dagen av allehanda sysslor utomhus. Vi pallade upp skotrar och lade under presening. Tog bort luckorna för källarfönstren, avtäckte brunnen, la skyfflar och spadar till vinterförvaring i magasinet. Timringen lastades av med en antydan till besvär och dess uppställningsplats mättes upp. På kvällen grillade vi och följde självklart Sverige och Loreens väg till vinst i Eurovisionen. Hurra för oss!
2012-05-27 ? 22:01:01

Min allra första morsdag!


Vilken härlig första morsdag jag haft! Det har varit helt underbart att få vara med och bli firad denna dag. Hela jag bara bubblar av lycka och stolthet. Nu har jag massa tårta i magen, sol som kittlar i ansiktet och ett allra första morsdagskort. Dessutom har jag en gosse som sover sött efter att ha fått vara ute för första gången i sommarvärme. Han var så underbar och skrattade när han fick vindpustar mot ansiktet. Jag ska visa en massa bilder sedan. Just nu vill jag bara sova. Jag är trött men lycklig.
Grattis alla mammor på
Dessutom vill jag skicka ett extra stort grattis till Andie i trädkojan som också fått fira sin första morsdag idag! http://upinmytree.wordpress.com/
2012-05-27 ? 21:41:18

Geahča su!

Go kväll! Jag lovade ju att visa Niilas present från hans kompis Teemu och moster Anna. Ett alldeles eget litet bälte. Nu fick jag bråttom att börja sy hans kolt ju. Får börja rita mönstret efter min sista tenta. Tänk så fin han kommer att bli. Man kan nog även hänga en liten kåsa i bältet så han har med sig resurser på färden.
Niilas är verkligen förtjust i både sin moster och sin kompis. De gillar att busa och "läsa" tidningar.
Niilas jämför sin leksakshammare med friluftskläderna i tidningen. Tihi kanske hittar han något som passar till.
Bältet i närbild. En helt otroligt fin gåva! Tusen tusen tackar från Niilas och oss!
2012-05-26 ? 22:01:40

Njuter av en vacker försommarkväll. Det är...

20120526258 (MMS)

Njuter av en vacker försommarkväll. Det är underbart att lapplands ljusa nätter är här. I år ska jag njuta av dem så mycket jag kan. Med början ikväll! Hoppas ni njuter av en härlig pingstafton!

2012-05-25 ? 13:29:00

En helg(ad) stund

Ihelg ska jag och gossen spänna släpet efter bilen och föra skotern till Parkalompolo för förvaring till nästa säsong. Det ska bli så roligt att få visa upp hur stor vår gosse blivit åt min farmor. Min syster och Teemu kommer också och jag har fått ett MMS av dem på en gåva som Teemu vill ge åt Niilas. Ska visa er här i bloggen när vi är åter hemma på söndag. På söndag är det morsdag. Första gången som jag får vara med och fira som någons mor. Jag älskar att vara mamma och jag ser fram emot att krama om min gosse extra mycket på alla mammors dag!
2012-05-24 ? 23:00:43

11 frågor 11 personer

Jag har blivit utmanad av Andie i trädkojan att svara på elva frågor. Dessa frågor var så intressanta att jag valde att anta utmaningen!

Reglerna för utmaningen är:  - Har du blivit utmanad så ska du svara på de 11 frågor din utmanare gett dig och posta på din blogg!  - Välj sedan 11 nya bloggare att utmana och länka i ditt inlägg.  - Hitta på 11 nya frågor till dem!

1. Vad skulle du våga dig på om du visste att du inte kunde misslyckas?

- Utbilda mig till ljudtekniker. Det var en dröm när jag gick gymnasiet och jag var så nära att komma in på den utbildningen i Piteå. Första reserv bara på betyg. Men ingen hoppade av och året efter ändrade de intagskraven. Jag visste att det var en utmaning OM jag hade kommit in men jag jobbade stenhårt mot det. Så det hade jag nog velat göra OM jag visste att jag inte skulle misslyckats och OM det självklart gick att kombinera med mitt liv nu.

2. Vad är din passion?

-Min passion är min familj. Jag älskar att ha en egen liten familj. Att vara mamma och att stå bakom, stötta och lära. Det är skönt att inte vara en medelpunkt utan få fokusera på andra. Jag känner även en stark passion av att vara utomhus och känna naturen slå emot mig. Jag älskar doften efter regn (kände den idag:)). Jag älskar den färgsprakande hösten efter en för kort sommar. Jag älskar sensommarfiske när man står med stövlarna i en fjällsjö. Jag älskar att ta mig fram med skoter på vita vidder i lapplands fjäll. Från naturen får man en sådan enorm kraft om man bara finns där man är just då. Jag menar om man är i ögonblicket. Känner av det. Sådant och känslan man får när man är ute och springer och pressar kroppen att klara några minuter till tills man till slut klarar att springa jättelänge. Det gör mig till en bättre och mer harmonisk person. En person som är mamma och Evelina.

3. Vad inspirerar dig i din vardag?

- Jag blir inspirerad av andra personer. Ofta sådana med starka röster eller en kreativ själ. Därför följer jag era bloggar. Jag inspireras av att ni gör era åsikter hörda eller era kreativa skapelser. Jag inspireras även att se er baka bröd och ta hand om ungar. Lite av varje helt enkelt.

4. Vad är du mest tacksam för?

- Jag är tacksam över att Niilas kom till oss och att jag fått bli mamma. Jag trodde inte att sådan här lycka fanns <3

5. Behandlar du kärlek som ett substantiv eller ett verb?

- Oj... Jag hoppas verkligen att jag behandlar kärlek som ett verb. Jag hittade detta citat nångång på någon blogg och sparade den. "Kärlek är som ett gummiband. Båda måste hålla i det för att det ska fungera. Släpper den enda så kommer den andra få känna smärta". Jag får ta emot kärleksfulla handlingar varje dag av min kära Armin. Jag hoppas att jag ger tillbaka lika mycket.

6. Vad är en sak som du tänker på som alltid får dig att le?

http://youtu.be/Ja2RzOR5Nq4 Detta får mig ALLTID att le!!!

7. Hur ger du din själ näring?

- Utomhus, vinter som sommar, vår som höst. Marken och luften, vinden och fjällen ger mig en otrolig kraft. Testa att sitta utomhus med händerna på marken så känner du det. Jag blir upprymd!

8. Gör du nya misstag eller bara samma som du redan gjort?

- Jag är oftast medveten om mina misstag men gör dem ändå. Ibland för att jag inte orkar ändra mig och ibland för att få förändring.

9. Har du upptäckt vad din uppgift i livet är?

- När min gosse kom och jag insåg att jag vill leva för att föra vidare. Traditioner, liv, värld och natur. Allt går vidare. Man ska leva men bara ta i resurser det man behöver för att klara sig. Jag vill leva mitt liv och göra så lite avtryck i världen som möjligt. För att föra en så ren och oförstörd värld vidare till Niilas generation och generationer efter det.

10. Vad gör något vackert?

- Sorg kan göra något vackert. Ärlighet kan göra något vackert. Oskuldsfullhet också. Saker och tankar blir vackra när de är förknippade med starka känslor och betydelsefulla minnen.

11. Hur hittar du lyckan?

- Lyckan fann mig!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Nu kommer mina 11 frågor: 1. Vad tror du på? 2. När var du så lycklig att det pirrade i magen senast? 3. Vad gör dig riktigt ledsen? 4. Vad var det senaste du skrev ner på ett papper? 5. Vilket är ditt bästa recept? 6. Vilket ord beskriver dig bäst enligt dig själv? 7. Vad är det mest generösa du gjort för någon annan person? 8. Vad är det mest kreativa du har skapat? 9. Hur svarar du i mobilen? 10. Vad ska du göra i sommar? 11. Hur valde du namn på din blogg?

De utmanade är: BlomstertäppanVildblommor /Narpi/ Emmas husbestyr /SkokartongenToktantenTillsammans är ett sätt att finnas till / Pekas rosabloggFörsvinn ur min åsiktLisa LansFamiljen Lantto

2012-05-24 ? 14:08:07

Tjing tjing


Jag har inte glömt bort bloggen men jag har satsat stenhårt på att slutföra min projektledningsrapport. Jag kan skriva hur mycket som helst så min största utmaning är att begränsa mig och följa uppsatta ramar. Det blev en projekt på absolut max antal sidor. Kravet var mellan 4-9. Självklart skrev jag nio. Med inga marginaler! Tanken var väl att jag skulle gottgöra min frånvaro med massa bilder som jag tagit den senaste veckan men kamerans minneskort har varit fullt. Så ni får en bild från Västerbotten i maj förra året istället. Jag ska berätta mer sedan om planerna för de närmsta månadera. Tjing tjing!
2012-05-17 ? 21:34:41

Gratulerer

Idag har det ju varit norges nationaldag och vi har självklart tänkt extra mycket på
storasyster här hemma och skickat massor av kramar åt henne.
2012-05-16 ? 15:52:18

Dagens meny

Idag är det min andra fb-fria dag. Nu har man kommit ur den där ovanan att sträcka sig efter mobilen och knappa in m.faceb... Istället var jag och Armin ut och joggade med Niilas i barnvagnen imorse. Nu sover gossen och jag har förberett mat, grill och annat gott för att få hit Annelie och hennes kille på lite grillning till middag. Det är ju faktiskt inte så roligt att äta själv. Lilla gossen har fått smaka på potatis för första gången idag. Han gillade smaken men inte konsistensen men efter ett tag gick det utmärkt! Han åt en riktigt stor smakportion!
2012-05-15 ? 23:51:30

I like your blog!

Emellanåt så hittar jag trevliga bloggar som jag lägger till på Bloglovin. Sedan följer
jag dem ett tag för att se om det är något som jag gillar.
Jag har tänkt att göra ett sådant här inlägg länge nu. Så alla bloggar kanske inte är
så nya men jag gillar dem. Ja jag gillar era bloggar! Här kommer dem så känn er träffade! ;)
Sofie som bloggar på Blomstertäppan och förgyller allas vår vardag just nu
med fina bilder fyllda med solsken! I hennes blogg hittar du pyssel, trädgårdsinspiration,
inredning, loppisfynd och mammalycka. Titta in och bli glad!Malin Aurora har jag följt under en del av hennes tid i Japan. Vackra bilder
från ett storslaget land. Man kan lätt fastna här och bara titta på
bilderna av ett fjärran land.

Anna i Skokartongen. Det är roligt bara att skriva det! En härlig Shabby chic-blogg
med många inspirerande inredningsbilder från hennes underbara hem.
Hon bjuder på pyssel och jag har en mapp i datorn med kom ihåg bilder från
några av hennes idéer som jag bara måste testa. En dag då jag har mer tid! ;)
Kanske kommer den dagen snart.
Annars kan man bara njuta av bilderna av hennes pysslarglädje! Tips!!Andra bloggar som jag följer:
bonjourvintage.wordpress.comkrisitnbergren.blogspot.comemmashusbestyr.blogspot.com,
vackravitavingar.blogspot.comlonesomemama.blogspot.commadebymaryblogg.blogg.se,
narpi.blogg.se, pinksnow.blogg.sewww.underbaraclaras.com
upinmytree.wordpress.com
Har ni tips på fler??
2012-05-15 ? 14:30:02

FB-fritt

Min gosse tar sig en powernap och jag inleder min första facebookfria dag. Jag tänkte att kan man släcka ner lampor och diverse för klimatet så kan jag släcka ner facebook för resten av veckan för att göra något annat. Jag och Armin har en överenskommelse så han avstår också från någonting. Hans mobilsurfande.
Det jag hoppas på med mitt nedsläckande av facebook är att få känna på mer av "hur tiden innan facebook" var. Då man ringde istället för att skriva på facebook. Förr läste jag mycket mer böcker också. Sådant hoppas jag på nu. Men självklart finns det ju ett problem. Jag som är så dålig på att bära med mig mobilen. Haha men fortsättning följer. ;)
2012-05-15 ? 06:32:00

Barnsligt roligt färglatt skratt

2012-05-14 ? 23:18:14

Kalas

Idag har vi firat en förväntansfull 50 åring. För det var ju dags för den riktiga födelsedagen idag fast vi firat hela helgen :)
Det trillade in blombud med jämna mellanrum.
Våran uppvaktning!
Alla goda tårtor från Café Rost.
Familjefika på förmiddagen.
Niilas ville sitta med vid bordet hela tiden. Pigg kille!
Vår mommso!
Jag och Armin
Bara vi flickor
Fler blommor kom efter detta!
På kvällen fick mamma mer gäster men då var gossen trött och ville åka hem. Hoppas du fick en underbar avslutning på födelsedagen mamma!
2012-05-14 ? 00:46:00

Grattis Agneta 50 år!!!

Tusentals kramar och pussar till dig kära mamma på 50 årsdagen!
Vi önskar dig en underbar dag och vi är så glada att få fira den med dig
"Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Agnetas 50 årsdag. Hurra! Hurra! Hurra!"
2012-05-14 ? 00:28:06

Fine 50's Dining

Här är min fina gulliga och rara mamma finklädd på lördagen.
Teemu och Anna hade kommit från Finland.
Mommo var med.
Pappa och älskade gossen.
Armin var vår kock "masterkock" ;) och ställde fram en fantastiskt god tre-rätters meny.
Amise Bouche: Kallrökt renfilé och rökt ankbröst
Förrätt: Skaldjurs- & saffransoppa med havskräfta och örtaioli, lättvispad grädde, morötter och vårlök
Varmrätt: Hängmörad oxfilé, potatisgratäng, rödvinssås, bearneisesås, ugnsbakad tomat, grillade grönsaker, portabellasvamp och skogschampinjoner
Efterrätt: Crème BrûléeSedan fick vi sätta oss till bords.Alla var förväntansfulla och glada och JÄTTESUGNA på mat!Vi åt och åtSedan åt vi ännu mera.Till efterrätt fick jag bränna på crème brûléerna. En underbar middag för vår blivande 50-åring!2012-05-14 ? 00:04:06

Lördagens outfit

Igår firade vi med middag för min mor. Jag hade på min julklappssjal.
Med min julklappsbrosch, födelsedagsarmband och örhängen jag fått i ettårspresent. Niilas fick byta kläder i sista minuten på grund av läckande blöja.
2012-05-12 ? 10:23:11

Middag med nära

Idag ska vi fira min kära mor och Niilas mormor med en middag inför den kommande 50 årsdagen!
Min syster och Teemu har också kommit hit från Finland. Armin ska laga tre-rätters åt oss.
Så mysigt ska vi ha det! Trevlig helg!
2012-05-12 ? 10:00:27

En hel låda Duplo och vispalätt

I torsdags så gick jag och mamma en sväng till förrådet och botaniserade i sparade leksaker och annat skojsigt. Det resulterade i att Niilas plötsligt hade en hel hög med leksaker att välja på! Dock blev det diskmaskinen för duplo och diskning för resten.

Denna lekte jag med när jag var liten. Den har jag faktiskt vispat grädde med och den fungerar ännu.
Briotågbana och dalahäst.
2012-05-11 ? 21:28:21

Lyssna vid 2:06 för att höra min mammas grattishälsning till 50 årsdagen och gullgossen Niilas hälsning!

Lyssna: Finnmix med Pekka Kenttälä
2012-05-09 ? 23:43:00

Gossen har fått en hoppgunga och använde den för första gången i NLT

2012-05-09 ? 23:06:19

Du är så söt, min kära lilla ponny

Ikväll hade jag för andra gången lite ensamtid. Det vill säga att Armin var med Niilas själv så jag hade babyfritt. Det har jag bara förr gjort en gång för att springa ett ärende men nu passade jag på att följa med en vän och hennes dotter till stallet på kvällen. Där har jag inte varit på flera år men det var riktigt mysigt. Kela med ponnyer och titta på ridning. Det var inte alls illa. Jag har aldrig varit en hästtjej men följt med vänner nån gång ibland och så har jag varit på turer med islandshäst via konfirmationen. Rida islandshäst är något jag gärna gjort igen. Islandshästar och ponnyer är lagomt stora för mig. Tack för att ni drog med mig en sväng! Det är alltid roligt att göra något annorlunda.
2012-05-08 ? 13:17:00

Hjärtalasagne

Jag är ju lite fascinerad av gullighet. Så därför kan jag inte låta bli att klippa hjärtan till min lasagne av mjuka lasagneplattor.
Det blir som matlagning med den lilla "extra kryddan" kärlek!På tal om gullighet så var det för gullighetens skull som vi köpte sex stycken småportions pajformar på Åhlens. De passade vi på att prova med årets första rabarber och en smuldeg.
Det smakade underbart att äta när man satt uppkrupen i soffan under en filt och tittade film medan snön vräkte ner utanför. Hurra för mat och kärlek!
2012-05-08 ? 11:07:00

Bästa utsikten

Det var en sådan här bild som jag tänkte mobilblogga från Västerbotten under helgen. Men jag ser ju nu att det inte fungerade och att ni bara fick fram text här på bloggen. Men då kan jag istället bjuda nu på tre dunderhärliga bilder på vår solkille! Han stortrivs nu i bärselen som vi fått av Lisa. Ibland känns den så mycket smidigare än vagn när gossen ändå är pigg emellan matningarna. Han är så nöjd över att få vara med och ha utsikt. Tack åter igen Lisa!!!
2012-05-07 ? 22:59:33

Comeback

Såhär såg trädgården ut efter snöns comeback. Jag som var redo för vårtecken! Men vi fick se storspovar para sig i snöstorm istället, lyssna till tranornas klagande läte från översnöade sjöar, peta fram krokusarna underifrån snöhögarna och skratta åt att vi skottat bort snöhögarna dagen innan världen åter blev vit. Hej mitt vinterland i maj!
2012-05-07 ? 14:32:34

Vinterns återkomst

Det finns ju inget underbarare än att vakna upp i Norrlångträsk huset.
Morgon"solen" skiner in direkt på en.
Man äter frukost vid det lilla köksbordet med kökssoffa.
Men ute såg det ut såhär när vi vaknade!!! Vart är mina jordgubbsplantor? Rabarber? Påskliljor? Under 25 cm SNÖ!!!!!!!
2012-05-07 ? 12:40:34

Och med all kraft falla i blom

I torsdags anlände vi till Norrlångträsk igen. Denna gång var det mycket mindre snö än i februari. Men vi skottade bort de få högar som ännu fanns på gräsmattan.
För trädgården har ju börjat blomma igen. Det är lika fantastiskt varje vår att se naturen slå sönder sig själv och med all kraft falla i blom.
Jag krattade gården för att ge den en lite hjälp på traven. Rensade även jordgubbslandet som redan hade 5 cm höga plantor.
Medan vi jobbade på sov Niilas två timmar i sin vagn ute i trädgården. Han vaknade sedan och var hungrig.
Vi med för den delen. Självklart passade vi på att inleda grillsäsongen i vårt västerbotten.
Underbara vårdagar så länge det varade!
2012-05-05 ? 21:37:14

Vi har det gott i huset. Vi har haft en my...

2012-05-03 17_59 (MMS)

Vi har det gott i huset. Vi har haft en mysig och avslappnad helg. Igår ordnade vi i trädgården och idag ligger hela världen utanför under ett tjockt snötäcke. Mer kommer det ner!

2012-05-01 ? 16:35:23

Studentens lyckliga dar

Jag har en rapport på 5-8 sidor om projekledning och en tenta om bokföring och räkenskapsanalys kvar på mina studier. Nu är det nedräkning för de sista 31 dagarna. Håll tummarna för mig för det behöver jag nog!
2012-05-01 ? 16:31:00

Ett säkert vårtecken


På torsdag blir det NLT igen. Jag hoppas verkligen att snön smält bort och att vi får möta massa vårtecken. Jag tyckte att någon nämnde både tranor och storspovar på fb i förra veckan. Jag hoppas! Glad första maj godingar!
2012-05-01 ? 16:30:05

Övning ger färdighet- Envisa babybarnet

De senaste veckorna har det skett en otroligt snabb utveckling hos Niilas. Från att ha varit en stillaliggande men sprallig baby till att ha blivit ett rörligt men mycket mysigt barn. Lägger man honom i babygymmet så har han snart rullat därifrån. Allra helst då bollen råkar rulla iväg. Då rullar Niilas efter och försöker hasåla sig fram mot den. Bara för att lägga händerna runt den och försöka lyfta in den i munnen.
Ibland blir det inte riktigt som han har tänkt sig (inte för mig heller när jag ska försöka fota hans bestyr) men han har en sådan otrolig envishet och han ger sig inte förrän han har gjort som han tänkt. Han ska lyckats och det ska bli rätt känns det som.
När han tillslut rätar till och själv kan fixa sitt problem så blir han riktigt mallig. Hela gossen skiner upp i ett leende och han ser bara sååå nöjd ut. Då kan man inte annat än att själv le lika stort och krama om glada gosen. Nu ska jag förutspå att Niilas kommer att krypa innan maj är slut. Jag har inte bråttom men jag tror att gossen har det!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!