2011-12-22 ? 09:37:00
ÄPPEL PÄPPEL PIRON PARON
Här kommer mitt recept på Äppelmazariner också!
Du behöver mazarinformar av aluminium eller tartelettformar.
till ca. 16 små formar
Mazarinskalet:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100g smör
1/2 dl soccker
1/2 ägg
Mazarinskalet:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100g smör
1/2 dl soccker
1/2 ägg
Fyllning:
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
200 gram mandelmassa
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
2 dl äppelmos
Dekorera med:
-Skivat äpple med skal
- socker och kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj noga några mazarinformar. Arbeta ihop mjöl, bakpulver, smör, socker och ägg till en mördeg. Tryck ut degen i formarna.
Vispa ihop smör och socker med en elvisp. Riv mandelmassan fint och blanda ner i smörblandningen. Rör i ägg, mjöl och äppelmos. Fördela i formarna.
Skölj och kärna ur äpplet. Skär det i tunna skivor. Lägg på äppelskivorna på mazarinerna. Strö över socker och kanel i valfri mängd!
Skölj och kärna ur äpplet. Skär det i tunna skivor. Lägg på äppelskivorna på mazarinerna. Strö över socker och kanel i valfri mängd!
Grädda mazarinerna i cirka 45 min.
Kommentarer
Anonym
Vad kreativ du är!
Puss och Kram mamma
Andie - med pyret i magen
Kopierar genast av receptet och ska provbaka detta när jag får tid över.