2012-08-03 ? 00:08:00

Sommarens godaste ljummen potatissallad

Du behöver:
# Färskpotatis
# Rödlök
# Bladspenat
# Körsbärs- eller cocktailtomater
# Sötning i form av honung eller socker
# Senap
# Syra i form av balsamvinäger eller saften av en citron
# Olivolja
# Gräslök
# Salt och peppar

1. Koka färskpotatisen i ordentligt saltat vatten. Skiva rödlök och dela på tomaterna. Skölj spenaten.
2. Vispa ihop en matsked senap med en nypa salt, peppar och en tesked honung. Gärna direkt i serveringsskålen
3. Vispa i cirka 0,75 dl olivolja i en tunn stråle. Konsistensen ska bli krämig.
4. Blanda i en knippe hackad gräslök och tesked vinäger eller kläm ur en halv citron.
5. Häll av potatisen och beroende på storlek så kan du dela dem i mindre bitar om du vill.
6. Blanda ner den varma potatisen tillsammans med rödlöken, spenaten och tomaterna. Blanda ordentligt så att dressingen täcker allt. Servera direkt, den ska vara härligt ljummen. Strö gärna över lite flingsalt innan servering!
Gott till grillat!
Kommentarer
Sofie

Mums vad gott det lät!!

2012-08-06 @ 13:58:00
URL: http://blomstertappan.blogg.se/
Andie

Det låter supergott.

2012-08-10 @ 23:24:04
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!