2013-01-01 ? 22:16:10
Slutet av 2012 och början av det nya året
På nyårsafton satsad vi på att prova ostron. Det var riktigt spännande att bära hem de små dyrgriparna från affären. Nästan hela dagen gick åt att förbereda för middagen. Först åt vi lite tapas med marinerade kronärtkockshjärtan, serano och färsk baguette. Detta kändes viktigt för att återuppleva lite av förra nyåret som vi faktiskt firade på BB i Gällivare. Sedan provade vi ostronen. Det smakade ungefär som saltvatten och en sup av havet med lite alger. Eller något liknande. Inte helt min melodi faktiskt. Desto bättre var maten efteråt. Armin hade gjort en iransk saffrans, lax- och skaldjursgryta med potatis och saffransaioli. Så otroligt gott! Efterrätt var ugnsbakad ananas, marula/ananasglass och dulche de leche. Till tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerierna tillsammans med alla grannar i kvarteret. Som tur var så hade Armin och storasyster skottat upp hela skridskobanan tidigare under dagen när de åkt skridskor så vi fick alla plats där. Grannarna skålade i champagne och vi önskade Gott nytt år. Sedan blev det dags för sängen. Idag har jag fått vinka av Armin och storasyster vid halv sex på morgonen då det var dags för storasyster att åka tillbaka till Norge igen.
Kommentarer
Angelica
2013 Jag passar på att önska gott nytt !
sofie
den där skaldjursgrytan lär ju otroligt god, kan man få receptet på den kanske?!